Slik monterer du dusjhjørne

Dusjhjørne tar liten plass på badet

0
ANNONSE

Et dusjhjørne er en fleksibel og praktisk løsning, som gir badet et lyst og moderne preg. Slik monterer du det. Dusjvegg/dusjdør med hev-og senk funksjon. De kan felles ut og inn og frigjøre plass når de ikke er i bruk. Du kan også spesialtilpasse dusjhjørne til ditt bad.
Et dusjhjørne vil gi badet ditt et lyst og moderne preg.

Glassveggene er montert direkte på veggen, og du kan velge mellom et stort utvalg størrelser og muligheter for dører. Det gjør dusjhjørne til en fleksibel og praktisk løsning, som er mye benyttet på nyere baderom.

Før du begynner monteringen
Det viktigste du gjør når du skal montere dusjhjørnet er å undersøke at membranen på badet er i god stand. Fliser og fugemasse er ikke vanntett, og skal du dusje rett på flisene er det helt kritisk at membranen er tett.

– Er den ikke det, er risikoen for vannlekkasje stor. Å montre dusjhjørne uten å undersøke membranen er den største feilen du kan gjøre, forteller Joakim Weik hos Comfort Revetal.

For å undersøke om badet ditt har tett membran, anbefaler Joakim at du bestiller befaring av en rørlegger i forkant. Er det den minste tvil om at membranen ikke er tett, vil du bli anbefalt å velge en annen løsning. Skal du bygge nytt eller totalrenovere, er det viktig å bruke fagfolk til å legge membranen.

Neste steg er å undersøke at vegger og gulv er i vater. Er det ikke det, vil det bli vanskelig å montere dusjhjørnet.

Saken fortsetter under bildet

Les også: Derfor skyldes de fleste vannlekkasjer feil i membranen

Fleksibel og praktisk løsning: Her er det brukt dusjdører fra Macro Design for å danne et dusjhjørne.

Slik monterer du dusjhjørnet
Er membranen i god stand og gulv og vegger i vater, er det bare å finne frem verktøyene og sette i gang. Et dusjhjørne kan monters på to ulike måter: med lim og ved å skru det fast i veggen. Velger du førstnevnte, slipper du å borre hull i veggen. Velg dusjvegger fra en leverandør som tilbyr denne monteringen, mål opp nøye og følg anvisningen som følger med produktet.

Ønsker du å skru dusjhjørnet fast til veggen, trenger du batteridrill, flisebor, vater, skrutrekker og silikon.

– Vær ekstremt nøye med oppmålingen før du borrer, og gjør flere kontrollmål, råder Joakim. Følg alltid anvisningen som følger med produktet.

Saken fortsetter under bildet

Lyst og moderne: Dusjhjørne fra INR med hvite kanter.

Få dusjhjørnet ferdig montert
Selv om montering dusjhjørne er en av de tingene du i teorien kan gjøre selv på baderommet, anbefaler Joakim alltid å bruke fagpersoner til jobber knyttet til baderommet. Da får du en garanti på at hele jobben er forskriftsmessig utført. For å minimere risikoen for vannlekkasje og feil, velger mange å bestille dusjhjørnet ferdig montert.

Saken fortsetter under bildet

Dusjhjørnet LINC Angel med svarte profiler og dusjoppbevaringen PILE i svart fra INR. Match med takdusjen MIST med svarte detaljer og håndkletørkeren LINE i svart.

– Da betyr at våre rørleggere kommer hjem til deg til avtalt tidspunkt, og gjør hele monteringsjobben for deg. Alt du trenger å gjøre, er å velge det dusjhjørnet du ønsker og avtale tid og sted med rørlegger i butikk. Er du i tvil om kvaliteten på membranen, kan vi også gjøre en befaring i forkant, forteller Joakim.

– Er vi usikre på om kvaliteten på membranen er god nok, anbefaler vi å heller velge et dusjkabinett. Dette er en mye sikrere løsning, spesielt egnet for deg med eldre bad, eller som er bekymret for fukt.

Les også: Derfor bør du velge dusjkabinett

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352