Feilene du må styre unna på badet

Sikkerhet er viktig når det gjelder belysning på våtrom.

0
ANNONSE

Riktig og god belysning er viktig, både på badet og i resten av huset. På badet er det spesielt noen faktorer du må være obs på. Unngår du disse feilene er mye gjort!

For lite/svakt lys
Hvis du eller noen du bor sammen med pleier å sminke seg eller barbere seg, så har du kanskje erfart at for dårlig belysning kan gi noen overraskelser når du kommer ut i dagslys. Lys fra begge sider på speilet fjerner skygger i ansiktet og gjør det enklere å sminke seg eller barbere seg. Det finnes også mange speil med integrert lys.

Saken fortsetter under bildet:

Variant sort eik fra Fossbad

For statisk lys
Noen ganger ønsker du deg skarpt lys, for eksempel når du skal vaske badet, andre ganger er det mer behagelig med dus og dempet belysning, for eksempel når du skal slappe av med et deilig bad i badekaret. Dimbar belysning gir deg muligheten til å velge.

Saken fortsetter under bildet:

Variant Fellgod 90 cm fra Fossbad

Feil plassering
Sikkerhet er viktig når det gjelder belysning på våtrom. Feil plassering av lys kan faktisk være farlig. Badet er inndelt i ulike soner med forskjellige krav til belysningstype i de ulike sonene. For å bli litt tekniske: Sone 0 er inne i badekar eller dusjkabinett, hvor kravet til de elektriske komponentene er IP X7. Sone 1 er over og under badekar, opptil 2,25 meter over gulvet – der er kravet IP X4. Sone 2, utenfor sone 1 skal også ha IP X4.

Saken fortsetter under bildet:

Anno 1300 sandbeige fra Vedum

Feil type lys
Det samme gjelder type belysning. Sjekk alltid at belysningen er godkjent for våtrom!

Og til slutt et ekstra godt belysningstips
Det finnes både speil, skap og baderomsmøbler med integrert belysning. Lys i skuffer og hyller ser både pent ut og gjør det lettere å holde orden – og holde det rent.

Noe annet du lurer på om belysning på badet? Ta kontakt med din nærmeste VB-rørlegger – vi hjelper deg gjerne!

Kilde: VB

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352