Bak den femte veggen på baderommet

Når baderommet planlegges så snakkes det ofte om den femte veggen i rommet. Kunden ønsker seg gjerne en dusjvegg som skal være en praktisk skillevegg mellom våt og tørr sone på baderommet. Skilleveggene er som regel glassvegger, og utvalget av glassvegger til bad er stort.

0
ANNONSE

Man kan velge alt fra målsatt glass til standardglass i en mengde forskjellige farger og kombinasjoner.

Det neste spørsmålet som melder seg er renhold. Dette er grunnen til at mange velger bort dusjkabinett om dette er mulig. Om kunden har valgt en fliser, og fugene etter 10 år i dusj sonen ikke lenger ligner på fugene andre steder på badet, blir baderoms butikken oppsøkt med spørsmål om hvordan dette kan løses.

Man blir anbefalt de vanlige vaskemidlene for rengjøring av fuger. Og det er kanskje her kunden bestemmer seg, at neste gang han pusser opp badet så vil han finne en annen løsning bak den femte veggen på baderommet.

I europa er det andre krav til våtrom, sammenlignet med de kravene vi har. De har et stort utvalg av dusjbunner. Mange av de er også tilgjengelig i Norge, men de oppfyller ikke våre krav til våtromsnormen.

Men det finnes løsninger. En løsning som kort fortalt er en stor flis som spesial lages ut fra de målene kunden har. Som den femte veggen kan plasseres direkte på, og som oppfyller de kravene til våtromsnormen vi har. Det skal være tilgang og inspeksjon til sluk. Ganske enkelt lages spalten der eksisterende sluk er plassert.

Saken fortsetter under bildet

Velger man løsningen med en liten kant rundt bunnen på noen millimeter så er vannet trygt plassert på innsiden, og med et lokalt fall i selve dusjbunnen så havner vannet der det skal i sluket.

For å gi badet en ekstra dimensjon kan man også kjøpe vegg flisa som matcher dusjbunnen og med det utvalget i farger, så er mulighetene store til å få et helt unikt baderom, som oppfyller alle ønskene man har til enkelt renhold, lekkert design og våtroms normen som oppfylles. Og dette med kun 3 stk. gulvflis og 2 stk. veggflis.

Saken fortsetter under bildet

Når man har gjort disse valgene så er den femte veggen langt lettere å velge. Ikke bare et skille mellom våt og tørr sone. Men hele dusjområdet blir en praktisk og lekker løsning, som løser de utfordringene man tidligere hadde, hvor gjerne hele baderoms gulvet var lettere fuktig etter en dusj.

Denne løsningen leveres av Silstone Consentino, og i Norge er det firmaet Aardal As fra Årdal som er forhandler. Produktet består av 94 % naturlig kvarts som gir produktet en ekstraordinær hardhet og holdbarhet som kreves på et baderom. De hygieniske egenskapene er unike. Velger man dusjvegger i samme materialet så er det kun et par linjer med silikon i skjøten inn mot veggen som kreves.

Saken fortsetter under bildet

Baderomstrendene er i stadig forandring og ikke minst forbedring av produktene. Ser man på utvalget i dag, så ser vi at det er flere baderom med maling på veggene og flis i dusjsonen som velges. Dette er en rimeligere løsning, en f.eks flis på alle veggene. Derfor er det fint å være sikker på at Silstone løsningen bak den femte veggen er tett og ikke minst lett å holde ren. Man kan finne sin drømme farge på veggen. Det er også greit å vite at man kan forandre fargen på veggene om noen år om man måtte ønske det.

Kunden ønsker seg det indviduelle valget og det personlig utseende, og forhåpentligvis har kunden fått et problemfritt baderom.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352