Produkt og salgsleder ved Oslo VVS senter, Victoria Olsen, forteller at krom er og blir den mestselgende «fargen» på armatur, men overflater som børstet stål, sortbørstet stål, messing og børstet messing er farger som kommer til å forbli i markedet.

– Badene personliggjøres og skreddersydde løsninger etterspørres

Victoria Olsen i Oslo VVS Senter:

0
ANNONSE

– Baderommet blir mer og mer spennende, og utvalget og valgmulighetene har nærmest eksplodert sammenlignet med tidligere. Og interessen for badet blant forbrukerne har også mer eller mindre tatt, sier Victoria Olsen, produkt og salgsleder ved Oslo VVS Senter.

Skreddersøm viktig
Ellers er markedet opptatt av skreddersøm. Badene personliggjøres og derfor etterspørres det mer skreddersydde møbelløsninger enn tidligere.

-Kundene vil selv bestemme og avgjøre det endelige resultatet. De er opptatt av hvilken servanttype de skal velge, om de skal ha heldekkende eller med benkeplate. Når det gjelder møbler dreier det seg om farger, materialer, skuffer og skapdører, så det er mye å ta stilling til. Økonomien må samtidig tilpasses ønskene.

Design og funksjonalitet
Victoria Olsen hos Oslo VVS Senter legger til at utfordringen kan være at kunden ønsker seg baderomsmøbler som er designmessige interessante, mens samtidig skal de være funksjonelle. Her kan det fort oppstå en «kollisjon».  Standardiserte løsninger er uansett blitt vanskeligere å selge inn.

Saken fortsetter under bildet:

Eksempel på personliggjøring av badet

-Hva legger kundene igjen mest penger på?
-Vi registrerer at det generelt sett er en økning på synlige deler på badet. På totalrenovering av bad vil jeg si at varegruppen armatur, altså servant, dusj, badekar utgjør majoriteten. Dersom kunden bare ønsker å bytte ut de synlige produktene, er det nok innredningen som er den største utgiftsposten.

Farger på badet
Krom er og blir den mestselgende «fargen» på armatur, men overflater som børstet stål, sortbørstet stål, messing og børstet messing er farger som kommer til å forbli i markedet. Ifølge Victoria Olsen er mange i bransjen spente på hvor populært fargen hvit matt blir og om sort matt er en utdøende trend. Generelt er farger til baderom veldig populært og det er ingen endring på dette på kort og mellomlang sikt.

-Hva med farger på selve baderomsinnsredning?

-Hvit matt er mestselgende, men det har skjedd en enorm endring på dette feltet de siste årene. Nesten samtlige leverandører tilbyr nå muligheten til å velge blant NCS-fargesystem, som vi for øvrig ser en stor omsetningsøkning på. I tillegg er det populært å velge tre finér som overflate. Nordmenn er veldig glad i materialer som ser og føles naturlig ut.

Saken fortsetter under bildet:

Baderomsmøbel med naturfarger og finèr.

Økt fokus via sosiale medier
Victoria Olsen har jobbet i VVS-bransjen i 14 år og har fulgt utviklingen tett i alle disse årene. Olsen syns det er veldig spennende den retningen baderom har tatt og sier følgende om utviklingen:

-Utvalget i dag er meget stort, og valgmulighetene har nærmest eksplodert sammenlignet med tidligere. Oppmerksomheten på sosiale medier har bidratt til økt fokus. Fra et ganske snevert utvalg da jeg startet til at kunden i dag ikke lenger er så forsiktige i sine valg. «Drømmebadet» er oppnåelig for nesten alle og vi har høyde for at mennesker er forskjellige og har ulike behov.

Klimaendringene påvirker valg av bad
-Det er ingen tvil om at klimaendringene og klimadebatten vil endre og påvirke folks valg av baderomsløsninger, mener Victoria Olsen hos Oslo VVS Senter.

-Søkelys på klimaet vil øke kundens bevisstgjøring av hvilken type produkter man velger. Folk vil spørre oss om materialene er bærekraftige og om fabrikken som produserer innfrir kravene i forhold til utslipp. Vi gleder oss over utviklingen på dette området, sier Victoria Olsen.

Oslo VVS Senter har 14 ansatte og samarbeider med rørleggere, baderomsentreprenører, arkitekter, interiørarkitekter og firmaer som kjøper, pusser opp og selger boligene igjen.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352