Hva skjer hvis dusjveggen ryker?

Vi skal være trygge i dusjen

0
ANNONSE

Man kan føle seg trygg med produkter fra Duscholux.

To ting er aktive ved utviklingsprosessen for dusjvegger:
1. Hvordan dusjveggen reagerer i tilfelle en person faller
2. Hvordan glasset reagerer i tilfelle det knuser

Sikkert feste iht. DIN EN 14428.
Så snart produktutviklingen befatter seg med en ny dusjvegg, gjelder DIN EN 14428 som retningslinje for utviklingen. Derved definerer den Deutsche Industrie Norm  EN 14428 de kvalitative og sikkerhetsrelevante kravene til produktet. Her går vi spesielt inn på seksjonen «5.6 Stabilitet», som forklarer hvordan dusjveggen reagerer i tilfelle en person kolliderer med den.

Derved befatter vi oss omfattende med testing av glasset og en eventuell innramming. Dette sikrer at produktet ikke velter i tilfelle en kollisjon mellom menneske og dusjvegg. For at situasjonen skal kunne simuleres, blir hver produktutvikling utsatt for en såkalt pendelslagtest før serieproduksjonen starter.

Dette pendelslaget utføres under reelle forhold. En pendel som veier 50 kilo slår mot dusjveggen i en definert sekvens. Kreftene som derved oppstår og virker på det limte eller innrammede glasset, viser om produktet tåler denne belastningen.

Etter denne prosedyren blir limingen eller innrammingen undersøkt for mulige sprekker og forandringer i materialet. Hvis det ikke er noen problemer, anses testen som bestått og produktet er trygt.

Trykk på denne linken å se hvordan de tester dusjveggene

Som eksempel tilsvarer kraften som simuleres pendelslaget i følgende scenario:
Hvis den kjente skuespilleren Ralf Moller (Gladiator / 142 kg) mister balansen når han vasker føttene og faller mot dusjveggen, vil den tåle trykket fra hans fall uten å knuse.

Standard pendelslag; Energi fra 135 Joule
Energi = ½ × Masse × (V Hastighet in m/s)2
135 Joule = ½ × 142 kg × (1.38 m/s)2

Glass som gjennomsiktig materiale av høy kvalitet

ESG (herdet sikkerhetsglass)

ESG (herdet sikkerhetsglass)
Ideen bak herdet sikkerhetsglass, som første gang ble presentert for offentligheten i 1927, er fortsatt like genial som den var for nesten 100 år siden. Siden glass i sin naturlige form ved knusing danner farlige, skarpe bruddstykker, blir glassoverflaten under produksjonsprosessen «avkjølt» med kald luft. Den temperaturforskjellen som oppstår mellom yttersiden og kjernen blir værende intakt i glasset som en indre spenning. Disse nyopprettede kreftene kalles forspenning og forbedrer materialegenskapene betydelig. For eksempel økes holdbarheten ved bøying, slag og støt, men også bruddmønsteret forandrer seg positivt. Går glassruta i stykker, utløses forspenningen på noen millisekunder og produserer tusenvis av små bruddstykker. Disse er i motsetning til store, spisse glassbiter ufarlige for mennesker og gjør det klart hvorfor ESG benyttes på dusjvegger.

VSG (laminert sikkerhetsglass) 

VSG (Laminert sikkerhetsglass)

Omkring 1950 fant kombinasjonen av to ESG-ruter og en ripefast viskoplastisk folie veien til bilindustrien. Fordelene med de forspente glassplatene var kjent, man måtte bare løse problemet med de tusen små fragmentene. I det minste for frontruter ble det mer og mer nødvendig å finne en ny glassløsning, som riktignok knuses i harmløse småbiter ved en sterk kraftpåvirkning, men som likevel kan absorbere forekommende krefter. En sandwichkompositt bestående av to ESG-plater og en pålimt folie ble løsningen. Dermed sprenges de to ESG-platene som ønsket, men blir likevel holdt sammen av den pålimte folien. Dermed oppstår det velkjente edderkoppnettet. Nå bruker vi dette laminerte sikkerhetsnettet også til våre Air Colours Walk-In-løsninger, som kommer i fire forskjellige farger takket være de innarbeidede og fargede foliene.

Kilde: Duscholux

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352