Du har vel husket dokumentasjon på oppussingen?

Dokumentasjon som følger boligen

0
ANNONSE

Mangler du dokumentasjon på at oppussingen er fagmessig utført, kan det påvirke verdivurderingen av hjemmet ditt den dagen du skal selge. Med Boligmappa lagres dokumentasjonen automatisk.

Skal du pusse opp badet? Da er det viktig at du husker å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeidet er utført i tråd med kravene som er satt for våtrom.

– Om du ikke kan vise dokumenter som sier at oppussingen er fagmessig utført, kan det føre til at verdien av badet blir justert ned om du en dag skal selge boli­gen, forklarer rørlegger og prosjektleder Øyvind Brovold hos Comfort Eide.

– Dokumentasjon er også viktig i forsikringssaker. Mangler du dokumen­tasjon på at jobben er utført av fagperson­er kan du få avkortning på forsikringen.

Dokumentasjon som følger boligen
Før ble denne dokumentasjonen vanlig­vis gitt som en utskrift, og det var opp til deg som boligeier å sørge for at papirene ble tatt godt vare på. Med den digitale tjenesten Boligmappa kan du droppe de store (og sårbare) permene som vi gjerne samler viktige papirer i. I stedet er all informasjon om boligen, det være seg hus, leilighet eller hytte, samlet trygt og digitalt i et servicehefte som følger boligen.

– I Boligmappa registreres informasjon kny­ttet til boligen din, både av deg selv – og av fagfolk som har utført arbeid i boligen. For eksempel lagrer ansvarlig rørleggerbedrift informasjon om produkter som blir montert og hvilket arbeid de har utført i boligen. Det blir også lagt inn bilder av skjulte rørføringer, slik at det er enkelt å finne igjen dette, forklarer Øyvind.

Dette gjøres uavhengig av om du har tatt i bruk tjenesten.

– Om du en dag skulle selge boligen, får den nye eieren automatisk tilgang til informasjonen, og du slipper stresset med å overlevere permer fylt med gamle papirer.

Din boligmappe finner du her!

Saken fortsetter under bildet:

Husk dokumentasjon: Skal du pusse opp badet? Da er det viktig at du husker å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeidet er utført i tråd med kravene som er satt for våtrom.

Seks fakta om Boligmappa!
1. Tjenesten er gratis og du logger deg enkelt og trygt inn med BankID på boligmappa.no.
2. Boligmappa søker automatisk i Eiendomsregisteret for å finne eiendommer som står tinglyst på deg. Finner de en eiendom, søkes det videre etter informasjon om eiendommen i offentlige register. I tillegg søker Boligmappa etter om en eller flere håndverkere har loggført arbeid på den samme eiendommen.
3. Boligmappa følger boligen over tid og er tilgjengelig for dem som står registrert som eiere.
4. Når du flytter, vil den nye eieren overta boligens mappe, og du overtar boligmappa til den boligen du flytter til.
5. Tjenesten inneholder også et «Personlig område». Her kan du laste opp egne dokumenter eller bilder som tilhører deg privat. Slik som kvitteringer på høytrykkspyler, TV eller andre dokumenter du ønsker en trygg lagring på.
6. Boligmappa ble etablert av elektro- og rørleggerbransjen i 2012 med mål om å skape bedre og enklere boligdokumentasjon, samt å gjøre dokumentasjonen lettere tilgjengelig for boligeier.

Drømmer du om å pusse opp badet? Hos oss møter du dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352