Hvorfor er det prisforskjeller på kraner?

Hva utgjør prisforskjellen i inventar med lavt budsjett og høy kvalitet?

0
ANNONSE

Enten det handler om å oppgradere kjøkkenkranen for mer avansert funksjonalitet eller erstatte den eksisterende baderomskranen med en mer holdbar modell, kan det være utfordrende å velge riktig kran til riktig pris.

Høy kvalitet, pålitelighet, holdbarhet og anbefalinger fra fagpersoner, familie og venner er de viktigste driverne for valg av kran.

Men selv når vi tar hensyn til alle disse faktorene, sitter vi igjen med den siste samtalen om pris.

Når du prøver å søke deg gjennom et bredt utvalg av priskategorier, er dette hva du må huske på for å forstå prisforskjellen.

Hvorfor prisforskjeller på kraner?
Når du begynner å undersøke, vil du merke at det kan være enorme prisforskjeller mellom kran-typene.

Enten du leter etter et lavt budsjettarmatur, mellomstor eller premium kran, kan prisen drives av mange variabler, for eksempel materiale, teknologi og funksjoner, og etterbehandlingen av kranen.

Å vite om kvalitetsforskjellene mellom materialene og finishene er nøkkelen til å finne riktig kran for budsjettet. Men det handler også om å forstå trinnene som inngår i produktutviklingen og produksjonsprosessen, samt sikre tilgjengeligheten av reservedeler til kranen for å sikre langvarig kvalitet.

Her er hva som bestemmer prisen på kraner.

Verdien av produktutvikling og testing
Planlegging og design av produkter av høy kvalitet tar vanligvis tid. Fra design til simulering av produksjon på en datamaskin til den endelige avstøpningen. Vanligvis gjennomgår en ny kran flere runder med testing og justeringer til den er perfekt.

Dette krever verdifulle ressurser og tid brukt på forskning og utvikling, produktoptimalisering, testing av teknologi og sluttkvalitetskontroll.

Saken fortsetter under bildet:

Utformingen og utviklingen av kranen er et avgjørende og tidkrevende trinn for å sikre kvaliteten og holdbarheten til en kran.

Her er de to viktigste planleggings- og testprosessene som er avgjørende for å garantere en problemfri kjøkken- og baderomskran:

• Design og utvikling: Under designprosessen må flere forskrifter og standarder oppfylles, noe som er kritisk for kranens senere ytelse. Som sådan er en stor del av forskning og utvikling dedikert til å senke lydnivået til kranen – noe som utgjør en av de mest merkbare forskjellene mellom lavbudsjetts- og høykvalitetskraner.

Hos Oras er vi for eksempel spesialister i å garantere den laveste støyklassen for kraner, ved å teste lydnivået i et eget laboratorium laget av et flytende betongrom.

For mer unike produktlinjer kan prisen også påvirkes av design, manuell bearbeiding og materialvalg av kranen.

• Montering og kvalitetskontroll: Når det gjelder montering og sluttkvalitetskontroll, må hver kran behandles forskjellig avhengig av komponentene og funksjonene.

Spesielle komponenter og elektronikk, som behandles i mer avanserte vannarmaturer, installeres inne i kranen under montering og monteres ofte for hånd. Som et siste trinn, utføres nøye inspeksjon og kvalitetskontroll manuelt for å sikre høykvalitetsfunksjonalitet i hvert produkt.

Verdien av interne komponenter

Saken fortsetter under bildet:

Oras-kassetter er laget av holdbare materialer av høy kvalitet for å sikre lang levetid.

Bortsett fra ressurser brukt på utvikling, produksjon og kvalitetssikring, spiller materialvalget også en avgjørende rolle – spesielt når det gjelder de indre komponentene i kranen, for eksempel kassetten.

Betegnet som kranens sjel, som regulerer vannføring og temperatur, er kassetten en viktig komponent for å gi deg riktig mengde vann ved ønsket temperatur. For å sikre høy kvalitet og en lang, problemfri levetid, er alle våre hovedvolumkraner utstyrt med kassetter som produseres internt.

Ved å bruke keramiske skiveventiler laget av aluminiumoksid, det tredje vanskeligste stoffet i verden, er Oras-kassetter ekstremt holdbare. Alternativer, som metallbaserte kassetter, kule- eller kompresjonsventiler, kan ha en lavere pris, men er også mer utsatt for lekkasjer.

Det er ikke bare indre komponenter av høy kvalitet, men også tilgjengeligheten av reservedeler som er avgjørende for å forlenge kranens levetid (til opptil 20 år) og minimere kostnader brukt på vedlikehold i lang sikt.

Derfor, før du velger en kran, må du alltid være nøye med teknologien, materialene som brukes og tilgjengeligheten av reservedeler.

Verdien av riktig krankropp og finish
Til slutt kan prisen variere avhengig av materiale og overflatebehandling av kranen.

Materiale
De fleste krankropper er laget av messing eller rustfritt stål, som er nikkelbelagt før de får en overflatebehandling.

• Messing: Messing kan være et pålitelig valg i, da det er ekstremt motstandsdyktig mot korrosjon og lekkasjer.

• Rustfritt stål: Brukes ofte i kraner og har vanligvis en høyere pris.

Etterbehandling
En annen faktor som bestemmer prisen på kranen  er dens endelige belegg. Som de vanligste finishene, er forkrommet eller polert messing begge svært holdbare og har en fornuftig pris.

Børstet nikkel kan enkelt føre deg opp prisstigen. Med et mykt metallisk utseende er det en av de mest holdbare overflatene, og spesielt motstandsdyktig mot fingeravtrykk og vannflekker.

Keramiske belegg, for eksempel matte, sorte belegg, er den nyeste designtrenden og passer for en mer luksuriøs følelse. Men de har også høy pris og gjennomgår en grundig 5-trinns beleggprosess for en mer holdbar overflate.

Enten du søker avanserte eller basic-alternativer, er det aldri en dårlig idé å forstå variablene som bestemmer prisforskjellen for kranvalget slik at du kan ta en beslutning med god nok informasjon om kranen.

Mens du leter gjennom de forskjellige priskategoriene, kan du se at pålitelig produksjon, kvalitetsstyring og langvarig funksjonalitet hjelper deg med å få den kvaliteten du trenger.

Slik produserer Oras kraner

Kilde: Oras

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352