Daglig leder i Mittanbud Håvard Bungum sier at det legges årlig ut om lag 7000 jobber som omhandler renovering av bad. Foto: Privat

Bader i renoveringsjobber på nett

På Mittanbud legges det årlig ut 7000 jobber om helrenovering av bad. – Det handler om å gjøre skikkelig arbeid, sier badebygger Kamil Giermach.

0
ANNONSE

Giermach driver firmaet VVS Alliansen AS i Oslo sammen med to andre. 33-åringen bygger mange bad årlig. I alle størrelser, og prisklasser.

Han har gjennomført kurs i Byggebransjens våtromsnorm (BVN), som er et verktøy for planlegging, bygging og vurdering av våtrom. Firmaet VVS Alliansen AS er Godkjent våtromsbedrift.

7000 årlige jobber om helrenovering av bad på Mittanbud. Nordmenn er kjent for å bruke årlige milliarder av kroner på et av hjemmets dyreste rom.

– Vi var mer aktive på Mittanbud tidligere, nå får vi flere jobber via kjente. Mittanbud er en veldig bra tjeneste, men en sånn type tjeneste kan også medføre mye ekstra jobb med tilbud og befaringer som det ikke kommer noe ut av. For oss handler det om å gjøre skikkelig håndverk. Vi leverer god kvalitet til avtalt tid og pris, og vi er langt fra markedets dyreste, men leverer bad på kortere tid enn flere av konkurrentene. Vi får veldig gode tilbakemeldinger på badene vi leverer til våre kunder, sier Kamil til Ditt-bad.

Mittanbud ble lansert i 2009. I 2021 eksploderte det; «alle» skulle pusse opp, og det ble tidenes beste for anbudstjenesten. Nå forventes det en liten nedgang i antall jobber. Daglig leder i Mittanbud, Håvard Bungum, sier det er relativt lav konkurranse om jobbene. Nesten alle jobbene får svar fra minst en av interessert bedrift.

– Vi tror det er helt ok at markedet roer seg noe ned, det var ekstreme tilstander i 2021 der alle skulle «pusse opp eller bygge noe nytt» i kombinasjon med mangel på arbeidskraft ute hos bedriftene, sier Bungum til Dittbad.

Mittanbud stiller spesielt strenge krav til bedrifter som skal bygge nye eller pusse opp våtrom. Dette for å sikre at jobbene blir skikkelig utført. Kravene er utarbeidet i samarbeid med RørNorge – rørleggernes bransjeorganisasjon.

– Vi merket at konkurransen om jobbene gikk ned da vi økte kravene, så nå håper vi enda flere seriøse rørleggerbedrifter får opp øynene for mulighetene til å fylle opp ordrebøkene, sier Bungum.

Nylig uttalte en større baderomsentreprenør til Ditt-bad at et gjennomsnittlig bad koster opp mot 450 000 kroner. Håndverker og badebygger Kamil Giermach kjenner seg ikke igjen i de prisene.

– Bad er kostbart, men så mye koster ikke et komplett bad til kunden fra oss. Med komplett så innebærer oftest det flislagt bad med baderomsmøbel, armatur og dusjløsning. Vi lever av å tilby skikkelig håndverk og den beste servicen, sier Giermach.

Kamil er spesielt opptatt av én ting: Riktig fall mot sluk!

– Samtlige bad vi bygger skal ha fall mot sluk slik at vannet enkelt renner ned i sluket og ikke blir liggende. I tillegg mottar kunden dokumentasjon for utført arbeid ved overlevering.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352