Foto: Gry Traaen

Hotell-bad gir oss ny inspirasjon

Våtromstapet og maling blir mer og mer benyttet.

0
ANNONSE

-Mange gjester, som har bodd på hotell og prøvd slike baderom, ønsker å gjenskape stemningen hjemme hos seg selv. Bruk av rainshower er et godt eksempel. Det samme er integrerte armaturer og spennende belysningseffekter, understreker David-Andersen.

Foto: Espen Grønli

Mer personlige bad

Folk ønsker seg mer personlige bad enn tidligere. De «kliniske», flislagte badene har fått avløsning av skreddersydd bad, som er tilpasset eierens smak og krav til funksjonalitet.

-Noen løper gjennom dusjen og bruker minst mulig tid på badet, mens andre er opptatt av velvære og vil skape stemning. De siste vil ha mer enn et bad – de ønsker seg et sted der de kan koble av. Dette betyr at enkelte etterspør lyse, lette og effektive bad, mens andre foretrekker intime spa-inspirerte bad.

Interiørarkitekt Monica Marie David-Andersen opplever at kundene er opptatt av oppbevaringsplasser på badet. Det kommer blant annet av at nye leiligheter ofte har begrenset med lagringsplass. I en slik situasjon er det viktig å tenke smart. Rikelig med skap eller skuffer under benkeplate og servant, skjulte speilskap eller skap over cisternekassen er til god hjelp. Integrerte nisjer i dusjen er også å anbefale, for da blir det enklere å holde orden på såpe, sjampo og andre toalettartikler.

Foto: Espen Grønli

Praktisk og estetisk smart

-Hva med de som ønsker seg noe ekstra?

-Den, eller de, velger gjerne integrerte blandebatterier. Det er både praktisk og estetisk smart. Materialserie er også populært. Når både armaturer og alt annet tilbehør for eksempel er sort, blir uttrykket rent og eksklusivt. Linjesluk er også blitt mer vanlig. Dette sluket ligger helt inn mot veggen og er lite synlig. Det er da mulig å bruke de største flisene som er i handelen.

I dusjsonen bruker de fleste fliser, men utenfor er bildet langt mer varierte enn tidligere. Interiørarkitekt Monica Marie David-Andersen utdyper:

Tapet og maling

Foto: Niklas Hart

-Velger man først fliser på gulv og/eller vegg, er formatene gjerne store og utradisjonelle. Flisene kan være høye og smale, tredimensjonale eller hexagonformede. Våtromstapet og maling blir mer og mer benyttet. Det bidrar til at dagens bad ofte er mer fargerike enn tidligere. Man skal være modig for å bruke for eksempel rosa fliser, for det er kostbart å angre. Med maling og tapet kan man våge mer, for kostnadene er overkommelige om man vil forandre etter en tid. Grått og hvitt er derfor ikke lenger enerådende baderomsfarger.

Monica Marie David-Andersen legger til, at når det gjelder armaturer og tilbehør, er målet ofte å skape et enhetlig uttrykk.  Messing, krom eller sort er vanlige farger som brukes gjennomført
og det samme ser vi også på dusjdørens profiler
og håndklevarmere.

Foto: Anita Fossberg

Varierte brukerbehov

-Hvordan er det å lage og designe ett bad i dag kontra for noen år tilbake?

-Tilnærmingen er den samme, men brukerbehovene blir stadig mer varierte. Det legges stor omtanke i å tilpasse løsningene til den enkelte kundes ønsker. Dette innebærer mindre standardisering og mer skreddersøm.

-Hva er dine egne og beste anbefalinger til de som skal i gang med å lage nytt bad?

-Analyser familiens behov og gjør et grundig forarbeid. Planlegg ut fra behovene, slik at dere får et bad som fungerer godt i hverdagen. Vær bevisst på hvilken stil som velges, for dersom interiøret er lite gjennomtenkt, risikerer du en
blandingsstil som du kanskje ikke blir helt

Foto: Niklas Hart

fornøyd med. Lag ulike løsningsforslag med forskjellige materialer og vurderer disse nøye før du bestemmer deg. Skaff kunnskap, slik at du kan ta informerte valg. Husk at du ved valg av mye treverk, kalkstein og porøse fliser må være innstilt på mer vedlikeholdsarbeid og større kostnader enn om du velger mer robuste og slitesterke materialer, sier Monica Marie David-Andersen hos Ramsøskar Interiørarkitekter.

Foto: Anita Fossberg
Foto: Niklas Hart

 

 

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352