Friluftsfølelsen på baderommet

Slik ble drømmebadet til virkelighet

0
ANNONSE

Monica har alltid trivdes med å være tett på naturen. Da hun og mannen skulle bygge drømmehuset ved sjøen, plantet det seg flere kreative idéer som har gjort badet til et av familiens favorittoppholdsrom. Også barna som har flyttet hjemmefra kommer tilbake for å tilbringe litt tid her.

Drømmebadet er pusset opp av: Bademiljø Rør i Sør AS

Helt siden Monica var en liten jente har hun trivdes i naturen. På fjellet, i skogen og ved sjøen. Da hun og mannen skulle bygge hus på Trysnes, rett ved vannkanten, så de en stor mulighet:

– I utgangspunktet var ideen at vi skulle bygge et nytt hus i sørlandstil, men underveis i tegneprosessen endret vi oppfatning. Tomta ligger for seg selv, kun omgitt av hav, natur og spredt hyttebebyggelse. Da valgte vi å heller bygge et hus med store vindusflater for å få naturen inn i huset, forteller Monica.

Saken fortsetter under bildet:

Her bor Monica og familien

Resultatet ble en moderne funkisbolig med utvendig atmosfære. Monica beskriver at det føles som om sjøen kommer rett inn i stuen, på kjøkkenet og til og med på badet.

– Badet har uten tvil blitt et av familiens favorittrom.

Saken fortsetter under bildet

Naturelementer: Det nye badet har store vindusflater. Vinduene, plantene og interiørgjenstandene skaper en elegant, men lun, atmosfære.

Slik ble drømmebadet til virkelighet
Lune og varme toner, en blanding av beige og grå, rammer inn utsikten til sjøen. Vinduet som nesten dekker hele ytterveggen, plasserer deg bare noen få meter fra vannkanten.

– Fra badekaret kan du se livet på havbunnen. Det er det som er spesielt når du bor så nærme sjøen, forteller Monica.

Saken fortsetter under bildet

Drømmebadekar: Selve Finion badekaret fra Villeroy & Boch med nakkepute og underbelysning er et drømmekar i seg selv, men den flytende overgangen mellom inne og ute skaper ro.

Dobbel servant, en dusj med to dusjhoder i hver ende, et stort badekar, lekre fliser som får rommet til å se delikat ut. Monica sier badet akkurat ble slik hun drømte om, selv om hun ikke helt visste hva drømmen var i begynnelsen:

– Jeg har ikke så lett for å se ting for meg, forklarer hun.

Hun visste hvilken følelse hun ville at badet skulle gi, men forteller at det var Bademiljø som var med på å gi liv til følelsene. I butikken falt hun pladask for Svedbergs EPOS-serie med signaturkolleksjonen av Halvor Bakke. Serien syr elegant sammen unike former, flater og behagelige lys som gjør at rommet føles varmt og koselig. Prikken over i-en ble satt gjennom et tegneprogram som ga et klart bilde av hvordan samspillet mellom fliser, rom og innredning ville bli.

– Jeg syns det var veldig gøy å være med å tegne. Det ga et klart inntrykk på ting som passet sammen, og de tredimensjonale bildene gjorde at jeg enkelt kunne se for meg løsningene, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet

Varme toner: Badet har en herlig blanding mellom glass, tre, metall og betong, noe som skaper en fin kontrast mellom det varme og kalde. Baderomsmøbelet Svedbergs Epos i brun ask med lameller, skuffer og åpen oppbevaring er designet av Halvor Bakke.
Svevende følelse: Fokuset på elegante og praktiske løsninger skaper en fin helhet på badet. Monica har blant annet valgt flere typer belysning – fin effektbelysning rundt speil, pendellamper og underbelysning under møbelet.
Varme metaller: De sorte og brune detaljene på badet skaper et fint og eksklusivt helhetsinntrykk. Den ripebestandige benkeplaten i Dekton har mørk bunn og gullmarmorering | Tapwell ARM081 servantbatteri i overflaten Bronze | Svedbergs Fross bolleservant i sort matt.

Populært oppholdsrom
Det er nå ett år siden Monica og mannen bygde drømmehuset. Monica sier hun burde blitt vant til følelsen av å bo der, men tar seg fremdeles i å finne gleder i de små hverdagslige tingene. Spesielt på badet.

– Jeg får en god følelse bare jeg skal inn for å vaske hendene, sier hun.

– Hva er du mest fornøyd med?

– Dusjen! Den er alle fornøyde med. Vi har flere bad med dusj i huset, men de fleste velger denne, sier hun og ler.

Det er to dusjhoder på hver side som sørger for masse god plass, noe som er kjekt for en stor familie på travle dager.

– Det gjør at flere kan stelle seg på en gang, så det er veldig fint når man har dårlig tid, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

En dusj i det fri …: Få en solfylt start på dagen med en dusj under det store takvinduet | INR ARC Frame tilpasset dusjløsning med sorte profiler.

 

 

Et øyeblikks stillhet: Nyt morgen- eller kveldsstellet under åpen himmel. Den innebygde dusjhyllen med LED-belysning er virkelig prikken over i-en | Hansgrohe Raindance Select S240 takdusj i sort matt med den magiske PowderRain-strålen.
Det ligger i detaljene: Fra hånddusj med Select-knapp og PowderRain til innfelt belysning. På dette badet er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Selv dusjsluket er verdt å nevne i denne sammenhengen. Monica og familien har valgt veggsluk fra Geberit, noe som forsterker de rene linjene og flatene på badet – virkelig lekkert!

Badet blir brukt som en slags time-out for flere i familien, for både de minste og for de som har flyttet ut.

– Jeg har en liten jente på 9 år som syns dusjen er veldig stas. Hvis hun har besøk av en venn vil de gjerne inn å dusje sammen.

– Vi er også så heldige og ha fått et lite barnebarn. De har ikke badekar hjemme, så da er det koselig å komme innom her, avrunder hun.

Dusjen fylles med naturlig lys fra takvinduet, noe Monica sier hun var pådriver av få gjennom, og er blitt en detalj som bringer friluftsfølelsen inn i rommet. På fritiden tilbringer hun mye tid i utendørs, så det føles godt å få en smak av friluftslivet også på baderommet når hverdagen står på.

Saken fortsetter under bildet

Friskhet: Dusjtoalettet har virkelig kommet for fullt, og gir en herlig følelse av renhet hver gang man bruker toalettet. AquaClean Mera fra Geberit kommer med en rekke dusjfunksjoner. Orienteringslyset under toalettet er både snertent og praktisk.

Kilde: Bademiljø

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352