Å planlegge bad

Dette bør du tenke på før du pusser opp

0
ANNONSE

Å planlegge et nytt bad er først og fremst spennende, samtidig som det er mange valg som skal tas og en del ting som bør undersøkes. Her er noen tips til deg om baderomsplanlegging før oppussing av bad.

1 Skriv en ønskeliste
Når du skal planlegge nytt bad, kan en liste over hva du trenger og hva du ønsker deg være til god hjelp både for deg og den som skal utføre jobben. Vil du ha dusj, badekar eller en kombinasjon av disse? Og skal du ha et enkelt, vegghengt toalett, eller kanskje et moderne toalett som dusjer deg ren med vann etter toalettbesøket?

Saken fortsetter under bildene:

Produktvalg: Hvilken stil og fargepalett ser du for deg? Dusj eller badekar – eller kanskje du har plass til begge deler? Bademiljø har erfarne baderomdesignere som hjelper deg til å finne den optimale løsningen til ditt bad. | Dybe badekar fra VikingBad og ARC 13 dusjløsning fra INR
Praktiske oppbevaringsløsninger: Med en gjennomtenkt innredning får du også god oversikt. Planlegg hvilke skuffeløsninger og skap som passer deg og ditt behov best.
God planlegging: Det meste er mulig, men det krever god planlegging. Drømmer du om å kunne bruke den innebygde sisternen som en praktisk og dekorativ hylle, et lekkert linjesluk i dusjen, luktfritt toalett eller praktiske innebygde hyller i dusjen? Ja, det er mulig, men det må planlegges tidlig i prosessen.

2 Velg èn stil
Et annet smart tips for god baderomsplanlegging er å bruke litt tid på å finne en stil du liker, og planlegg badet slik at du følger denne hele veien. Har du en rød tråd i valg av både fliser, baderomsmøbler og annet, får du et stilrent og gjennomført bad.

Saken fortsetter under bildet:

Design: Trenger du hjelp med å planlegge badet ditt så har vi i Bademiljø erfarne baderomdesignere som kan hjelpe deg!

LES OGSÅ: Slik tegner du drømmebadet

3 Lag et budsjett
Når du har en formening om hva du behøver og ønsker deg, er det neste steget å ta kontakt med fagfolk for å få en vurdering av hva prosjektet vil koste deg. Bademiljø har erfarne baderomdesignere og rørleggere som gir deg råd underveis og leder prosessen fra inspirasjon til ferdig bad. Husk at du også kan prøve vår budsjettkalkulator.

4 Velg dyktige håndverkere
Har du vært inne på tanken om å pusse opp badet selv? Husk at det er strenge regler for oppussing av våtrom, og spesielt med tanke på forsikring og videresalg av boligen er det viktig at arbeidet er dokumentert når jobben er ferdig utført. Uansett hvem du velger til å utføre oppdraget: sørg for at det er dyktige og sertifiserte håndverkere. Da kan du bekymringsfritt nyte det nye badet ditt i mange år fremover.

Saken fortsetter under bildet:

Bruk fagfolk: Bruk seriøse håndverkere, så er du sikker på at jobben blir gjort skikkelig og at all dokumentasjon er i orden.

Smarte ting å tenke på når du skal planlegge nytt bad:
• Ønsker du badekar, dusj eller begge deler?
• Dusjkabinett er smart å bruke dersom du ikke ønsker vann utover gulvet når du dusjer.
• Dusjvegger krever tett vegg- og gulvmembran.
• Det finnes mange lekre designsluk på markedet. Spør oss om alternativer, og husk; dette må planlegges veldig tidlig i oppussingsfasen.
• Det kan være både lurt og kreativt å bygge inn hyller i dusjen til plassering av såpe og sjampo.
• Dobbel servant er praktisk om dere er flere på badet samtidig.
• Er det noen i huset som okkuperer badet ekstra lenge? Da kan det være hensiktsmessig å forsøke og skille toalett og dusj, slik at begge deler kan brukes samtidig.
• Ønsker dere å flytte servant og toalett? Da må rørinstallasjoner som oftest flyttes. Skal de i så fall plasseres i gulvet eller på veggen? Det er mulig å velge mellom gulvtoalett og vegghengte toaletter.
• Blandebatterier til både servanter og badekar kan monteres på flere måter. Ønsker du servantbatteri montert i vegg, eller badekarbatteri montert i selve badekaret? Eller kanskje du velger et berøringsfritt alternativ?
• Har du et lite bad? Lyse farger gjør at badet virker større.
• Husk også at speil øker volumfølelsen i rommet.
• Belysning er alltid viktig, også på badet. En god regel er å ha minst én lampe for generell belysning og én med lys til ansiktet.

Kilde: Bademiljø

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352