Dette er plantene som trives på baderommet

Grønne planter bedrer inneklimaet

0
ANNONSE

Grønne planter kan bedre inneklimaet og redusere stressnivået ditt.
Det er ikke bare på stua og på kjøkkenet at grønne planter trives. Også på badet kan de skape stemning, gi bedre inneklima og øke velvære.

Sammen med Mester Grønn har vi sett nærmere på hvilke planter som trives på baderommet. Her er våre beste tips!

Grønne planter bedrer inneklimaet
Grønne planter på baderommet er fint året rundt, men kanskje spesielt om vinteren, når det er mørkt og kaldt ute og vi er mye inne.

Ifølge Mester Grønn, viser tester at mennesker som oppholder seg i rom med grønne planter får redusert stressnivå og økt konsentrasjon. Grønne planter bedrer også inneklimaet i hjemmet.

Saken fortsetter under bildet

Sukkulenter på baderommet: Sukkulenter tåler lange perioder med lite vann, og trives godt i det fuktige miljøet på baderommet. Likevel har de godt av en dose lys iblant, så sett de gjerne slik at de får tilgang til lys en gang i blant.

Dette er plantene som trives på baderommet
Du trenger ikke nødvendigvis ha grønne fingre for å forvandle badet til en grønn oase. Felles for flere av plantene som trives på badet er at de trenger minimalt med stell, og viktigst av alt dersom du ikke har vindu på badet – de overlever uten dagslys.

De aller beste plantene for et baderom er de som foretrekker skygge, høy temperatur og høy luftfuktighet. Skal du på ferie eller bort for en helg, kan plantene uansett ha godt av å plasseres i skyggen i stuen eller på kjøkkenet.

Her kan du finne din nye favorittplante til baderommet:

For deg som ikke har grønne fingre
• Bostonbregne (Nephrolepis exaltata)
• Fredslilje (Spathiphyllum wallisii)
• Ulike sorter fiken

For deg som vil ha det friskt og elegant
• Blankblad (Zamioculcas zamiifolia)
• Vindusblad (Monstera deliciosa)
• Arekapalme (Areca palm)

For deg som vil ha planter som lukter
• Ulike duftende snittblomster som liljer og nellik
• Potteplanter som Gardenia (Gardenia augusta)
• Duftranke (Stephanotis floribunda)

Saken fortsetter under bildet

Grønne planter på baderommet: Gjør baderommet innbydende og fint med ulike varianter av grønne planter.

Tips! Klimaet på baderommet er litt som klimaet i tropiske strøk. Sett derfor gjerne grønne planter i dusjen av og til for en lett dusj med lunkent vann. Husk å helle av overflødig vann!

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med Mester Grønn, som tilbyr planter og blomster av alle slag til hjem og hage. Foto i artikkelen er lånt fra Mester Grønn og INR.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352