Boy sneezing

Halvparten av oss unngår å gå på do fordi vi skammer oss over vond lukt

Odd Skriden, Geberit AS: - Mange vet ikke at det finnes løsninger som fjerner vond lukt

0
ANNONSE

Ny undersøkelse viser at det fremdeles er tabu å gjøre nummer to. Til tross for at vi alle har samme behov, velger over halvparten av oss å la være å gå på do i enkelt situasjoner fordi vi synes det er pinlig.

Det kommer frem i en undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av baderomsprodusenten Geberit. Hele 55 prosent sier dette. Restauranter og kafeer er stedene hvor flest nordmenn unngår å gjøre sitt fornødende på grunn av skam (28 prosent), etterfulgt av kjøpesentre og andre offentlige steder (27 prosent). Hver fjerde (25 prosent) går heller ikke på do hos venner eller familie fordi det er pinlig.

Ifølge undersøkelsen er det like mange menn som kvinner som kvier seg for å gjøre nummer to på toalett utenfor hjemmet. Dersom man faktisk går på do, svarer hele 30 prosent at de har dårlig samvittighet for å etterlate seg et illeluktende toalett til neste person.

– Dessverre er det fremdeles tabu å gå på do, selv om det jo er like naturlig som å spise, drikke og sove. Det er faktisk et problem som vi må ta seriøst. Vi vet fra mage- og tarmspesialister at det å holde seg lenge kan gi ubehagelige konsekvenser og i verste fall kronisk forstoppelse, sier Odd Skriden, produktsjef teknisk i Geberit Norge.

Toalettbesøk trenger ikke være pinlig
Ifølge undersøkelsen forsøker mange av oss å dekke over lukten fra et toalettbesøk, enten ved å åpne et vindu og lufte ut (23 prosent) eller ved å kamuflere lukten ved å bruke luftfriskner eller lignende (22 prosent).

– Det mange ikke har fått med seg, er at det finnes løsninger til toalettet som fjerner vond lukt. Luktavsug i toaletter har vært på markedet i 12 år allerede, men det er først de siste årene at flere og flere faktisk har begynt å gå til anskaffelse av det – enten i form av helt nytt toalett eller ved å få installert funksjonen i eksisterende sisterne, forteller Skriden.

Spesielt for kvinner kan dette komme som en gladnyhet. I undersøkelsen er det nemlig bare 21 prosent av kvinner som svarer at de ikke bryr seg om at de etterlater vond lukt etter et toalettbesøk. Blant menn svarer 34 prosent det samme.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er gjennomført av YouGov på vegne av Geberit i perioden 25. – 31. januar 2021 blant et representativt utvalg på 1 005 nordmenn i alderen 30-65 år.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352