Harmoni med detaljer i sort matt

Flisene ser ut som treverk

0
ANNONSE

Det var med langsiktighet i tankene at Marte Fladval og ektemannen kjøpte eneboligen i hjemkommunen Mo i Rana. Da badet skulle pusses opp ble derfor ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Etter å ha pusset opp hele tre boliger, hadde Marte Fladvad og mannen planer om å bygge nytt da de skulle flytte hjem igjen til Mo i Rana. Så dukket det opp en sjarmerende, eldre enebolig. Et hus de så for seg at de kunne ha i mange, mange år. Det trengte bare litt kjærlighet, ikke minst på badet. Og kjærlighet har badet uten tvil fått.

– Vi har tatt oss god tid og gjort gjennomtenkte valg, sier Marte. Prosessen startet med en prat hos Flisekompaniet Mo i Rana.

– Som oppussingsveteraner var vi kanskje ikke den enkleste kunden, men vi var likevel en match fra dag én, sier Marte lattermildt.

Hjemlån og tegnehjelp

De to startet tidlig jakten på den perfekte gulvflisen. Med Norges største lagerførte utvalg av fliser ble det mye å velge i.
– Vi fikk låne med oss flisprøver fra Flisekompaniet. Da ble valget enklere å ta, sier Marte.

Valget falt til slutt på 60×60-flisen Ergon Architect Resin i fargen Copenhagen Ivory

– Den har en herlig “greige” farge, altså en blanding av grått og beige. Vi er veldig fornøyde, sier Marte.

Når det gjelder veggene, har paret valgt en noe utradisjonell løsning – gips.

– Jeg får nemlig helt kløe når det er flis på både gulv og vegger, sier Marte lattermildt. I likhet med resten av badet, ble kombinasjonen av gips og flis på forhånd tegnet inn i Flisekompaniets 3D-tegneprogram.

– Det var helt klar betryggende å se en fotorealistisk tegning før vi bestemte oss for noe, sier Marte.

Saken fortsetter under bildet

På gulvet og veggene i dusjen falt valget på Italgraniti My Plank i fargen Elegant. Den ser ut som treverk, og gir badet den litt mykere stilen vi ønsket oss, sier Marte.

Utradisjonelt valg
Også vegghengt toalett, speil, baderoms-innredning og dusjhjørne ble lagt inn i Flisekompaniets tegneprogram. På gulvet og veggene i dusjen falt valget på Italgraniti My Plank i fargen Elegant.

– Denne ser ut som treverk, og gir badet den litt mykere stilen vi ønsket oss, sier Marte. For å forhindre vannsøl er det satt inn en lekker dusjvegg fra INR. Denne strekker seg hele veien fra gulv til tak og er et flott blikkfang i rommet.

Dusjveggen bestilte Flisekompaniet på spesialmål for paret.

– Det er som kjent ofte litt lavt under taket i gamle hus. Denne løsningen gir en bedre romfølelse. Etter min mening er det dessuten mye finere enn et dusjkabinett, sier Marte.

Praktisk
Marte er også fornøyd med at dusjløsningen er såpass romslig som den er.

– Dette er utrolig praktisk med tanke på travle morgener. Man får også plass til et sittebadekar for barn her, legger hun til. Praktisk har paret også tenkt da de installerte en vask nummer to i den ene enden av badet.

– Vi ønsket oss en løsning med utslagsvask og god oppbevaringsplass. Her kan man også stelle barn, hvis det blir aktuelt. Vi er veldig glade vi fikk tegnet inn dette, sier Marte smilende.

Saken fortsetter under bildet:

Valg av hovedflis på badet falt på Architect Resin i fargen Copenhagen Ivory. – Den har en “greige” farge, en blanding av grått og beige. Vi er veldig fornøyde, sier Marte.

Lekre detaljer
Som en prikk over i-en, valgte paret å gå for sorte detaljer. Blant annet er både takdusjen, den håndholdte dusjen og detaljene på dusjdøren i sort matt. Både på servantskapet og på den praktiske utslagsvasken er det dessuten Tapwell-kraner i matt sort.

– Sorte detaljer er ikke det rimeligste alternativet, men for oss var det helt klart verdt det. Det tilfører noe ekstra, sier Marte. Også ellers i rommet går det sorte igjen.

I tillegg til grønne planter og lekre håndklær, har Marte dekorert med sorte blomsterpotter og en sort, lekker vase. Dette er med på å skape en hyggelig atmosfære, samtidig som den røde tråden bevares.

Innertier
Og et bad med “noe ekstra” har det uten tvil blitt.– Vi har fått det vi ønsket oss – et lunt bad med gode farger og herlig atmosfære. Samtidig har badet en stil vi tror vil holde seg i mange år, sier Marte fornøyd.

Hun skryter av Flisekompaniet Mo i Rana for hjelpen de fikk gjennom hele prosessen.

– De hadde forståelse for hva vi ønsket oss, og gjorde endringer på tegningen helt til vi hadde et perfekt resultat. Vi vil trygt anbefale Flisekompaniet videre, avslutter Marte.

Produkter som er benyttet

Fliser gulv: Ergon Architect Resin Copenhagen Ivory 60×60 cm.
Fliser dusjnisje: Italgraniti My Plank Elegant 20×120 cm.
Baderomsmøbel: Kamé servantskap i valnøtt med benkeplate fra Ballingslöv i hvitoljet bambus. Tapwell servantbatteri i sort matt.
Dusjløsning: Dusjvegg fra gulv til tak, med sort matt profil, fra INR (Iconic Nordic Rooms). Tapwell innbyggingsdusj i sort matt.

Kilde: Flisekompaniet

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352