Anders er “Sinnasnekker´n” i Sverige

For meg er baderom funksjon og oppbevaring

0
ANNONSE

Anders Öfvergård, kjent som ”Arga snickaren” (Sinnasnekker’n) og som programleder for blant annet Robinson, har nylig renovert baderommet i sitt hus på Värmdö med baderomsinnredning fra Svedbergs. For Anders er det viktig med et baderom som har mye oppbevaring og som dessuten er lett å holde rent. For å finne ut mer besøkte vi Anders og lot ham fortelle om sine tanker og opplevelser fra baderomsrenoveringen.

Et baderom med rene og rette linjer
Anders bor i et moderne, renovert hus med rene og rette linjer og har derfor bygd et bekvemt og strikt baderom i naturens farger som passer med resten av hjemmet.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

– Jeg er veldig glad i naturens farger og vil ikke ha en rekke ulike farger på servantskap, kraner og speilskap. Jeg valgte svarte kraner i dusjen og på servanten som passer veldig bra med grå plater og grå baderomsinnredning, sier Anders.

– For meg er baderommet en kombinasjon av funksjon og oppbevaring. Jeg synes også at et baderom er fantastisk når det er lett å holde rent slik at rommet eldes pent. Et baderom skal jo leve veldig lenge, fortsetter Anders.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

Dobbelt av alt
Anders’ nye baderom ligger like ved soverommet og brukes bare av ham og hans kone. Baderommet er innredet med hver sin dusj, doble håndfat og dobbel oppbevaring i så vel servantskap som speilskap. Takket være dette blir det ditt eget baderom selv om du har det for to.

– Det viktige med å renovere et baderom er å gjøre det moderne og pent samtidig som det skal være lett å holde rent. Vi må også våge å bestemme oss for hva vi selv liker og ikke la oss så lett påvirke av hva andre synes. Et baderom er veldig personlig på samme måte som soverommet fordi det veldig sjelden at andre personer er i rommet, sier Anders.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info.

DK Servantskap
– Jeg synes det er herlig med skuffer i servantskapet og det er fantastisk bra at man kan bruke hele skuffene, sier Anders.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

DK Speilskap
– Speilskapet er fantastisk bra med lampen i speilet. Jeg liker også at skapdørene er uten håndtak, fortsetter Anders.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

Servant Wave
Med doble håndfat og heldekkende porselen blir det veldig enkelt å holde servanten ren

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

Pipe servantkran
– Jeg liker de svarte kranene veldig godt og den svarte bunnventilen gir en bra helhetsfølelse, sier Anders.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

Dusj og Vist dusjbatteri
Med to takdusjer får du en følelse av ekstra luksus samtidig som det er veldig pent med en glassvegg som gjør at du kan gå inn i dusjen fra begge sider.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

WC med fikstur
– WC-stolen er utrolig bra med en annerledes design ved vannlåsen som ikke blir like tilsmusset og er lett å holde ren, sier Anders.

Hvordan gikk dine tanker ved planleggingen av ditt nye baderom?
– Jeg valgte å bruke store 60×60-plater over hele gulvet og et Unidrain gulvavløp som er en spesiell gulvbrønn som ligger i vinkel mellom gulv og vegg i stedet for den mer tradisjonelle gulvbrønnen. Fordelen med en Unidrain er du kan bruke de store gulvplatene i hele baderommet og ikke trenger å blande inn småfliser i dusjdelen. Du kan dessuten kle brønnen med klinkers, kobber eller bruk en rustfri rist, sier Anders.

– Jeg har valgt en 140 cm dusjvegg og det eneste jeg var bekymret for, var at det skulle skvette fra de doble dusjene med bare 70 cm per dusj. Dette var ikke noe problem i det hele tatt, og spesielt ikke når vi har to takdusjer som gjør at det blir et konsentrert vannfall fra dusjtallerkenen, fortsetter Anders.

– Jeg liker å ha en hel servant i porselen fordi det er mye lettere å holde den ren enn en ovenpåliggende servant. Med en integrert servant kan du raskt gjøre rent servantskapet med et glass vann uten at det blir vått eller at malingen sprekker, avslutter Anders.

Saken fortsetter under bildet

Trykk på bildet for mer info

Tegn ditt eget baderom i 3D

Hva er dine erfaringer fra renoveringen?
Vi spurte Anders om hvordan han opplevde monteringen av Svedbergs’ baderomsmøbler og han hadde nesten bare positive opplevelser fra monteringen.

– Monteringen av servantskapet og speilskapet fungerte kjempebra. Det var veldig enkelt å sette opp servantskapet ved hjelp av hengeskinnen og justeringsskruene. Du slipper ben og festing med skruer som medfører risiko for at servantskapet ikke blir rett. Med en skinne er det veldig enkelt å henge opp servantskapet for å så å kontrollere med et vaterpass at alt er rett. Jeg elsket også sekskantnøkkelen som kom med WC-stolen som du bruker for å feste WC-fiksturen i porselenet, sier en positiv Anders.

Skap mye plass til servantskap og dusj
Når vi spør Anders om hva du bør tenke på når du planlegger ditt nye baderom, svarer han at det er viktig å alltid la en våtromssertifisert håndverker gjøre tettesjiktet. Anders synes også at man ikke alltid trenger å bruke fliser i hele baderommet fordi det da kan bli for sterilt. Ved planleggingen av møbler er det viktig å tenke på å gi de rette møblene stor plass.
– Et baderom føles veldig sjelden trangt, og det gjør at det er bedre å ta inn en dobbelservant i stedet for et enkelt håndfat. Prisforskjellen blir ikke så stor.
– Toalettstolen trenger ikke så mye plass som man tror. Derimot skal du skape så mye plass som mulig til servantskap og dusj. Det er viktigere å ha god plass i dusjen enn ved toalettet, sier Anders.
Anders synes også at man skal bruke møbler med dobbel oppbevaring ettersom det ofte er flere personer som deler samme baderom. Han nevner også at mange ikke forstår at det er bredden på dusjveggen og ikke dybden som er det viktige. Med rett bredde på dusjplassen får du ut både armer og albuer og det gir deg en bedre dusjopplevelse.

Saken fortsetter under bildet

Anders’ tre beste tips ved baderomsrenovering
Bruk så mye skuffeoppbevaring som mulig
Det er mye finere å titte ned i en skuff enn å måtte lete bak ting på en hylle. I et baderom har du ofte mange flasker og bokser som blir mye lettere å håndtere i skuffer.
Bygg et baderom som er lett å holde rent
Med en WC-fikstur og vegghengt WC-stol blir det mye lettere å holde baderommet rent. Forsøk også å skaffe et servantskap uten ben. Da blir det enkelt å rengjøre baderommet og det gjør at rommet eldes pent og holder lenge.
Lag ikke for mange hull i overflatesjiktet
Prøv å unngå å lage hull i vegger og gulv i baderommet. Det er vanlig at man henger opp f.eks. en såpeholder eller hyller for sjampo på veggen i våtromssone 1, men det øker risikoen for fuktskader.

Flere baderom i fremtiden
Når vi spør Anders om hva han tror om fremtidens baderom, sier han at vi som i USA kommer til å bygge flere baderom, men kanskje ikke i samme størrelse som nå.

– I USA er det vanlig at det finnes et baderom for hvert soverom og det tror jeg kommer bli vanligere i Sverige også. Vi kommer til å fokusere mer på mindre baderom med dobbelservant og dusj, men kanskje ikke like mye på badekar.

– Dessuten tror jeg at vi vil ha enda mer oppbevaring i baderommet. Du vil ikke ha håndklær i et annet rom, i stedet skal alt få plass i baderommet, fortsetter Anders.

Hvorfor valgte du baderomsinnredning fra Svedbergs?
-Jeg synes at vi har en skatt i Sverige med mye produksjon av møbler og synes derfor at man skal arbeide med svenske fabrikanter for å styrke svensk produksjon. Dessuten blir det lettere med leveransene når man kjøper baderomsinnredning som produseres i Sverige, avslutter Anders.

Kilde: Svedbergs

ANNONSE
DEL
Forrige artikkelTrygghet er viktig
Neste artikkelGod baderomsbelysning

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352