Slik oppgraderte man badet på en dag

Har du et lite bad - Se hvordan man oppgraderte badet på en to tre

0
ANNONSE

Har man et lite bad, har man lite boltreplass. Har man mindre enn 5 kvadratmeter baderom, må man gjøre noen valg på hva man ønsker å ha på badet. Hvordan får man en følelse av at badet er romslig selv om det er lite?

Planlegging og prioritering
Et lite bad kan bli like praktisk og funksjonelt som et stort bad, men for å optimere plass og funksjonalitet kreves det at man gjør veloverveide valg, og plukker ut løsninger som er spesialtilpasset små bad. Desto mindre badet ditt er, desto mer innsats krever det når man planlegger og prioriterer.

Se video, bilder og oversikt over brukte produkter under.

 

Her er noen tips til deg som vil oppgradere badet:
Godt lys på badet
På små bad er god belysning ekstra viktig, fordi et godt opplyst rom skaper større romfølelse enn et mørkt rom. Derfor bør du ha flere lyspunkter som kan dimmes. Har du et vindu på badet, bør du utnytte dette mest mulig.

Øk romfølelsen med speil
Speil gjør at rommet virker større, enten med et stort speil eller flere små. På dette badet ble det valgt å sette opp et speilskap. På den måten får eierne mer oppbevaringsplass og større romfølelse i en smekk.

Fargevalg på små bad
Ved å velge lyse nyanser på både vegger og innredning øker romfølelsen. Hvis du ikke skal endre farger på veggene kan du velge å bytte farger på for eksempel håndklær og såpedispenser.

Dropp fliser på små bad
Fliser på veggene på små bad er praktisk, men gjør at rommet virker mindre fordi de tar mye oppmerksomhet. Flislegging bør derfor begrenses til dusjen og gulvet.

Mørke farger i taket
Ved å male taket med en mørk og dyp farge, kan du visuelt “senke” taket. Mørk farge gjør at gir en illusjon av at taket kommer lenger ned, og at veggene flyttes lenger ut.

Smarte løsninger
Innred med smarte, kompakte og multifunksjonelle møbler. Finn praktiske oppbevaringsløsninger for å utnytte vanskelige områder. Unngå å plassere for mye langs veggene, det gjør at rommet virker mindre.

Få innredningen opp på veggen
Heng høyskap, hyller og lignende opp på veggen. Når det ikke står møbler på gulvet blir det lettere å rengjøre badet. Et annet tips er å la hyller være åpne, da dører vil ta mer plass. Det er også en fordel å montere et vegghengt toalett.

Her er bilder av produktene som ble brukt:

Fra venstre: Alterna Eco Servantkran. Midten: Batcho Castellon Servant. Høyre: Benkeplate HPL, sort antrasitt.
Fra venstre: Alterna Primeo Dusjkabinett. Midten: Speilskap dbl 80 med lys. Høyre: Tradition servantskap

Arbeidet er utført av Rørkjøp-bedriften Røyken og Hurum Entreprenør.
Kilde: Rørkjøp

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352