Nå vil kundene ha gigant-fliser

Det koker hos studio Bergersen på Ryen i Oslo: Etter at koronaen satte inn tok det helt av. «Alle» skulle plutselig pusse opp badet og hjemmet.

0
ANNONSE
Sterk faglig: Butikkansvarlig hos Flisekompaniet studio Bergersen på Ryen, Bastian Lønn, har lang erfaring, og har stålkontroll på bransjen. Foto: Flisekompaniet studio Bergersen

– Det har vært enorm pågang. Selv under nedstengingen var vi flere ansatte i full sving for å besvare alle henvendelser, pakke ut prøver og legge ut prøver til kundene. Fjoråret var det beste året omsetningsmessig. Og det gledelige er at trafikken fortsetter. Vi er tre ansatte i butikken som daglig jobber med rundt 15 bad ut til kundene, forteller butikkansvarlig Bastian Lønn til ditt-bad.no.

Inn med naturen på badet

Bergersen Flis har fusjonert med Flisekompaniet. Det vil kundene merke positivt. Sammen vil de tilby et enda bredere sortiment.

– Kundene som kommer til oss på Ryen, er ofte ute etter litt spesielle ting. Vi har et bredt utvalg av fliser og baderomsmøbler, og på lager har vi 92 ulike 60 x 60-fliser – så det blir ikke tomt med det første. Vi er ikke det rimeligste alternativet, men vi er veldig opptatt av materialer, kvalitet og service.

Lønn vet hva han snakker om: Etter sju år i butikken på Ryen vet han hva markedet etterspør.

– Den største forandringen på flisefronten, er at vi har beveget oss bort fra det upersonlige og industrielle, som for eksempel gråe toner – og over til varmere toner som sand, beige, taupe, brunt og greige, som er en blanding av beige og grå. Flisene som velges, skal ha enn mer dreining mot naturen, og da gjerne fliser med forskjellige stein-utrykk. Mosaikker og dekorfliser med farger og taktile overflater har tatt helt av. Folk tør å være mer personlige enn tidligere.

Kundene vil ha store fliser

Beskjeden fra butikkansvarlig til håndverkeren er klokkeklar: Kundene etterspør større fliser. 80×80- og 90×90-fliser er det blitt mer av – og flis brukes ikke bare på bad, men også i større grad i gang og stuer. Såkalte big slaps, som er veldig populært i Spania og Italia, kommer det til å bli mer av. Dette er virkelig storformat, 160×320-flis.

– Dette er kunder som ønsker rene overflater, lite fuger og enkelt renhold. Håndverkeren må være forberedt på at dette vil øke, sier Lønn.

Saken fortsetter under bildet:

– En kunde la nylig 160×320-flis på badet. Det er krevende å legge for håndverkeren, og de måtte være flere mann. Men de løste det på en finurlig måte; etter at flisen var lagt måtte håndverkerne hoppe ut av vinduet. Senere skar de ut døråpningen.

Også innen baderomsmøbler er natur-uttrykket det det selges mest av: Lys og mørk eik er noen av favorittene, og børstet overflater. På armatur er børstet sort krom virkelig inn i tiden. I tillegg tilbyr leverandørene bredere utvalg av møbler, slik at det nå er enklere å tilby plassbygde løsninger med skuffer.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352