Foto: Daglig leder i Mittanbud, Håvard Bungum

Enorm etterspørsel etter rørleggere

Mittanbud har ikke opplevd maken til økning

0
ANNONSE

Anbudstjenesten Mittanbud opplever en enorm økning i etterspørselen etter
rørleggere. De siste to ukene har tjenesten hatt en vekst i rørleggerjobber på hele 57 prosent sammenlignet med i fjor.

Koronakrisen har satt spor hos rørleggerne, og mange bedrifter har meldt om lavere etterspørsel som følge av krisen. På Mittanbud er situasjonen den stikk motsatt. De siste to ukene har det kommet inn over 8000 jobber i uken på Mittanbud. Slike tall har tjenesten aldri opplevd siden oppstarten i 2009.

Etterspørselen etter rørleggere er noe av det som har økt mest de siste ukene, forteller daglig leder i Mittanbud, Håvard Bungum.

Rørleggerne har vært flinke til å tilpasse seg
– Det kan virke som om frykten for å få en håndverker i hus har forsvunnet hos mange, og mange etterspør nå hjelp fra blant annet rørleggerne. I Mittanbuds ti år lange historie har vi aldri opplevd en lignende etterspørsel. Sammenlignet med våren i fjor har etterspørselen etter rørleggere økt med 57 prosent, sier Håvard Bungum.

Han mener rørleggerne har vært flinke til å tilpasse seg den nye arbeidshverdagen.

– Rørleggere har den “ulempen” at de nesten alltid må inn i hjemmene til folk. I starten av koronakrisen viste det seg å være en utfordring, men i det siste har vi sett at mange rørleggere har vært flinke til å tilpasse seg situasjonen og ta de rette forholdsreglene i møte med kunder.

Lav konkurranse om jobbene
Til tross for en økning i antall rørleggerjobber har konkurransen om jobbene blitt mindre på Mittanbud. Så langt i april har i snitt 2,6 bedrifter svart på hver rørleggerjobb som er lagt ut.

– Den lave konkurransen om jobbene er helt klart en fordel for bedriftene, sier Bungum.

Det er store forskjeller i hva folk trenger rørleggerne til i disse dager. Størsteparten av jobbene som er lagt ut på Mittanbud de siste to ukene har vært serviceoppdrag. Men også større jobber som helrenovering av bad er populært. De siste ukene har Mittanbud hatt en vekst på 20 prosent i jobber knyttet til helrenovering av bad.

Størst vekst i Agder. Minst vekst i innlandet
En oversikt over hvor i landet folk legger ut jobber, viser at rørleggere er etterspurt over hele landet. Men aller størst er etterspørselen i Agder. I motsatt enda av skalaen finner man Innlandet.

Vekst i antall rørleggerjobber på Mittanbud:
Agder: 152 %
Vestland: 103%
Trøndelag: 102%
Nordland: 92%
Troms og Finmark: 77%
Møre og Romsdal: 71%
Vestfold og Telemark: 54%
Rogaland: 53%
Viken: 46%
Oslo: 39%
Innlandet: 28%

Tallene viser vekst/nedgang i antall jobber på Mittanbud de siste 14 dager sammenlignet med tilsvarende periode i fjor

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352