Rådene til drømmebadet

Prøv å tenk utenfor boksen

0
ANNONSE

Fra god planlegging til personlige valg. Drømmebadet handler om hvordan du planlegger og bygger det – og hva du fyller det med. Her får du rådene du kan trenge, fra både rørleggeren og interiøreksperten.

Badet er for mange av oss blitt et rom vi kan gå inn i og slappe av, stenge verden ute og senke skuldrene. Det er her vi både starter og avslutter dagen. Det er her viktige ritualer, som lek og avslapning i badekaret, et kyss etter tannpussen og forberedelser til dagens små og store gjøremål utspiller seg.

Å pusse opp badet krever både planlegging, tid og penger. Badet er ikke rommet du skal ta snarveier. Fokuser på langsiktige løsninger og kvalitet i alle ledd, og si «ja, takk» til rørleggere og fagpersoner som vil hjelpe deg gjøre badet til hjemmets viktigste rom.

Tips fra rørleggeren
Comfort sine rørleggere har hjerte for faget, og er opptatt av at du skal føle deg trygg gjennom hele oppussingsprosessen. Her gir rørlegger Jens Gunnar Trydal fra Comfort Lier sine beste tips til oppussingen.

Saken fortsetter under bildet

Bruk fagfolk: Har du hørt om oppussin­gen som resulterte i vannskader og erstatningskrav? Når du skal pusse opp badet, bør du overlate det meste av jobben til fagfolk.

Nøye planlegging er nøkkelen til et godt resultat
I tillegg til kjøkkenet, er badet det rommet i hjemmet som krever mest planlegging før du går i gang med oppussingen. Det er også et rom du skal være fornøyd med i flere år fremover, og det er viktig at du er både trygg og sikker på valgene du tar. Lurer du på hvor du skal starte, anbefaler jeg at du tar bilder og mål av ditt eksisterende bad, og drar innom din nærmeste Comfort-butikk. Her vil du få gode tips og råd til løsninger og møbler som passer inn på badet ditt.

Hvordan ser ditt fremtidige drømmebad ut? Se hvor fint det kan bli i tegneprogrammet!

Det meste er mulig… men ikke alt
Det er aldri hyggelig å måtte fortelle noen at drømmebadet de har planlagt rett og slett ikke er mulig å gjennomføre på grunn av plassering av vann- og avløpsrør. For å unngå skuffelser, anbefaler Comfort at du involverer rørlegger tidlig i prosessen.

Saken fortsetter under bildet

God planlegging: Drømmer du om å kunne bruke den innebygde sisternen som praktisk og dekorativ hylle? Det er noe som tidlig må planlegges for.

Bruk fagfolk i alle ledd i prosessen!
Har du hørt om oppussin­gen som resulterte i vannskader og erstatningskrav? Drømmebadet kan fort bli et mareritt om du plutselig står der med vannskader. Overlat jobben til fagfolk, og vær trygg på at oppussingen er riktig utført, godkjent og dokumentert gjennom den digitale tjenesten Boligmappa.

Drømmebadet, men til hvilken pris?
Å pusse opp baderommet kan bli dyrt, og du bør derfor tenke over hvor mye du er villig til å investere. I tillegg til de estetiske valgene, hvor kvalitet og varighet er vik­tig, bør du også tenke praktisk. Et viktig aspekt er hvor lenge du planlegger å bo i huset eller leiligheten.
En evnt. familieforøkelse er også viktig å tenke på. Dere har kanskje små barn nå, men er tenåringer om noen år. Deres krav og ønsker forandrer seg også.

For å få et så nøyak­tig bilde som mulig, på hva baderomsdrømmen vil koste, anbefaler jeg at du drar innom din nærmeste Comfort-butikk med inspiras­jonsbilder av hvordan drømmebadet ditt ser ut, slik at du sammen med fagfolk kan se på hvordan de kan virkeliggjøre drømmen innenfor dine budsjettrammer.

Tips fra interiøreksperten
I tillegg til dyktige fagpersoner og rørleggere som kan ta på seg hele oppussingsjobben for deg, møter du hos Comfort flere dyktige mennesker som kan hjelpe deg med ideer og inspirasjon til ditt nye baderom. Hanne Skjemstad, fagansvarlig for butikk, gir deg her sine beste tips til hvordan du skaper ditt drømmebad.

Saken fortsetter under bildet

Drømmebadet: Det er ofte detaljene som avgjør hvor godt vi trives i et rom. Fyll badet med små detaljer som du setter ekstra pris på, som en liten vase med blomster. På bildet: Møbel med speil og servant fra Linn Bad.

Velg baderomsmøbler i favorittfargen din
Vi beveger oss stadig lenger bort fra det upersonlige og sterile. For å skape akkurat ditt drømmebad, hvorfor ikke gå for baderomsmøbler i favorittfargen din? De fleste leverandører av baderomsmøbler leverer nå innredning basert på fargekode. Dansani har for eksempel lansert serien Zaro Colour, hvor du kan velge nøyaktig den fargen du selv ønsker.

Saken fortsetter under bildet

Tips fra interiøreksperten: For å skape akkurat ditt drømmebad, hvorfor ikke gå for baderomsmøbler i favorittfargen din, spør Hanne. Her ser du baderomsmøbelet Dansani Zaro Colour i blått.

Lek deg med forskjellige teksturer og overflater

Bloomingville Dom Krakk Stilfull fotskammel i rotting og sort metall.

Når folk spør meg om hva de kan gjøre for å gjøre badet personlig og levende, anbefaler jeg ofte å se på hvordan ulike materialer, teksturer og overflater kan kombineres. Bruk for eksempel knotter, knagger og håndtak i ulike materialer og mønster, ta inn detaljer som en krakk i tre eller oppbevaringskurver i flettet sjøgress. Prøv deg frem med pyntegjenstander i glass og keramikk.

Se det store utvalget av tekstiler, tilbehør og småting til badet her!

Prøv å tenk utenfor boksen
Tradisjonelt sett har baderommet handlet om å skape symmetri, hvor servanten er midtstilt på baderomsmøbelet og speilet henger rett over vasken. Sånn trenger det ikke å være! Tenker du utenfor boksen, kan du skape et interessant og levende rom. Dyrk asymmetrien, sidestill servanten, velg skreddersydde løsninger, gå for et rundt eller ovalt speil montert på siden eller monter vegghyller i ulike høyder og linjer.

Hent elementer fra resten av hjemmet
Skillet mellom badet og hjemmets øvrige rom viskes stadig ut, og flere lar seg inspirere av de glidende overgangene mellom bad og soverom på hoteller. Om du ikke er helt klar for å erstatte baderomsdøren med glass, kan du bruke elementer som små krakker, dekorative hyller, tekstiler, planter, lamper og andre dekorelementer som du vanligvis ville brukt andre steder i hjemmet på baderommet. Husk at det gjerne er fuktigere på baderommet enn i resten av hjemmet, så velg materialer som tåler dette.

Personlig og levende: Når folk spør Hanne om hva de kan gjøre for å gjøre badet personlig og levende, anbefaler hun ofte å se på hvordan ulike materialer, teksturer og overflater kan kombineres. På bildet: Badekar fra VikingBad.

Drømmer du om å pusse opp badet? I tillegg til et stort utvalg av dusjer, møbler og kraner, finner du hos oss dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352