Trenger du ny varmtvannsbereder?

Viktig å tenke på før du kjøper varmtvannsbereder

0
ANNONSE

Varmtvannsberederens levetid
En varmtvannsbereder i kobber og stål har en anbefalt brukstid på 10-20 år, mens en som er i rustfritt stål har en levetid på ca 20 år. Noen kortere, andre lengre. Det er på tide å vurdere utskiftning om berederen du har i dag begynner å lekke, om den avgir mye varme eller produserer ujevnt med varmtvann.

Det kan også være lurt å ha i bakhodet at alle produkter i hjemmet som er tilknyttet vann, bør skiftes ut før en eventuell funksjonssvikt og medfølgende vannskade oppstår.

Varmtvannsbereder størrelse
Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå bruker hver nordmann i dag nesten 200 liter vann i døgnet. Og størrelsen på varmtvannsberederen øker i takt med vannforbruket. Før var det vanlig med beredere på 100-150 liter, mens det nå blir mer og mer vanlig med beredere på 250-300 liter
Avklar behov for varmtvann
Familie på 4, samboer eller singel? Behovet for varmtvann varierer, men en tommelfingerregel er å velge litt større bereder enn du tror er nødvendig. For liten kapasitet på varmtvannet kan fort bli et irriterende hverdagsmoment!

Generell anbefaling etter personer i husholdningen:
1-3 personer i husholdningen: 120 liters bereder
3-4 personer i husholdningen: 200 liters bereder
4-5 personer i husholdningen: 250 liters bereder
5 eller flere i husholdningen: 300 liters bereder

Tallene over bør tas med i betraktningen ved kjøp av bereder, men er selvfølgelig individuelle. Trendene med store dusjhoder, større badekar og mer tidsbruk på badet øker vannforbruket ytterligere.

Plassering: hvor skal varmtvannsberederen stå?
Nye krav fra 1.4.2013 krever at ved nyinstallasjon av varmtvannsbereder må det enten være sluk i gulvet eller lekkasjesikringssystem. Mange lekkasjer fra beredere oppdages sent, og da kan det allerede ha oppstått store skader. Dette på grunn av at berederens plassering ofte er bortgjemt i et skap, bod eller i en kjeller uten særlig tilsyn.

Smarte berederløsninger

CTC Heat Injection 200-S

Ekspressbereder
Med en ekspressbereder får du varmtvann opp til 3 ganger raskere enn med en vanlig bereder, uten å bruke mer strøm. Disse berederne har to kammer, og fungerer slik at vannet varmes opp vekselsvis.

 

 

 

 

 

OSO Flexi Benk F 80

 

 

Benkebereder
En benkebereder, eller varmtvannsbereder til benkeskap, kan ha kapasitet på 80-140 liter vann og passer, som navnet tilsier, inni et standard kjøkkenskap. Passer perfekt til hytte, leilighet og andre mindre boliger. Er rommet uten sluk, husk lekkasjestopper!

 

Kilde: VVS Eksperten

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352