Flere gode grunner til å velge vannbåren gulvvarme

Smart varmestyring

0
ANNONSE

Skal du bygge nytt eller oppgradere eksisterende bolig og ønsker en energifleksibel varmeløsning med valgmuligheter? Ja, da er vannbåren gulvvarme noe for deg, mener Comfort.

Komfortabelt inneklima
De seneste årene har det blitt mer og mer vanlig å installere vannbåren varme som en sentral del av oppvarmingen i norske boliger. Med vannbåren varme menes i hovedsak varmt vann som sirkulerer i vannrør i gulvene. Det er dermed et alternativ til gulvvarme med varmekabler eller varmefolie.

Vannbåren gulvvarme er både usynlig, komfortabel og økonomisk. Andre typer varmesystemer gir god varme, og allikevel kalde gulv. Det er egentlig ikke så rart, for naturens lover sier at varm luft stiger oppover. Så hvis du er lei av å gå med ullsokker inne, vil vi anbefale å velge vannbåren gulvvarme.

– Det kan også være verdt å merke seg at elektriske varmekabler har en teknisk levetid på 15 til 20 år. Det samme gjelder varmepumper generelt. Rørene i vannbårne anlegg derimot, har en forventet levetid på hele 50 år. Er du riktig heldig, kan de nå 80-års alder.
– Så her snakker vi om rør som praktisk talt kan gå i arv, forteller Roth som har produsert gulvvarmesystemer i mer enn 40 år.

Saken fortsetter under bildet:

FOR ALLE TYPER GULV: Vannbåren gulvvarme passer til både nybygg og rehabilitering. Her ser du «Tacker» vannbåren gulvvsystem fra Roth.

Fri møblering og enklere rengjøring
Siden vannbåren gulvvarme skjuler seg under gulvoverflaten, gir den full møbleringsfrihet. Vannbåren gulvvarme er dessuten bra for et allergivennlig inneklima. For i motsetning til tradisjonelle oppvarmingssystemer som kan forårsake dårlig inneklima som følge av brent støv og midd, gir vannbåren gulvvarme ingen oppvirvling av støv eller fare for overoppheting.

Valgfri energikilde
En av de store fordelene med vannbåren gulvvarme er at du kan velge hvilken energikilde du vil bruke til å varme opp vannet som sendes ut i vannrørene. Du kan eksempelvis velge å bruke varmepumpe, fjernvarme, pellets eller elektrisitet.

– Med Arjonfloor vannbåren gulvvarme er mulighetene mange og du kan bytte energikilde dersom det du opprinnelig valgte ikke lenger er økonomisk. I tillegg kan du møblere fritt uten å måtte ta hensyn til for eksempel panelovner og varmen kan enkelt reguleres fra app. Du kan ved noen tastetrykk sette opp dag- og nattsenking og på den måten sørge for å varme opp huset eller hytten etter egen timeplan og behov.
– Tiden hvor du fyrte for kråka er lengst forbi, sier Fredrik Henriksen, produktsjef for varme og sanitær hos Armaturjonsson.

Både for nybygg og rehabilitering
Vannbåren gulvvarme kan legges både i nybygg og ved rehabilitering, og under parkett som flis.

For mange er det veldig aktuelt å installere vannbåren varme i forbindelse med byggingen av nytt hus, men det er fullt mulig å installere vannbåren varme når du rehabiliterer en eksisterende bolig. Det finnes løsninger som både er lavtbyggende og som er spesielt egnet for legging på eksisterende gulv.

Det viktigste er at du kontakter en rørlegger som kan fortelle deg hva du må ta hensyn til og hvordan undergulvet må bygges opp for å sikre et godt resultat.

Smart varmestyring
Et enkelt tiltak for deg å gjøre gulvvarmesystemet enda mer fleksibelt og lønnsomt er å velge varmestyring.

Varmestyring fra Armaturjonsson og Roth Touchline gjør det mulig å styre den vannbårne gulvvarmen med romtermostater som kan styres via app. I tillegg kan du med hjelp fra andre smarthus-produkter styre radiatorer og elektriske enheter som lys og panelovner. Systemet passer for de aller fleste typer bygg, og noen velger å ha det både hjemme og på hytta.

Saken fortsetter under bildet:

FLEKSIBILITET OG KOMFORT: oppgrader gulvvarmeanlegget med smart varmestyring. Her ser du «Quantum» trådløs romtermostat fra Armaturjonsson.

Les også: Hvorfor burde du oppgradere ditt eksisterende vannbårne gulvvarmanlegg.

Støtte fra Enova
Merk deg også at du kan få Enova-støtte dersom du legger om til vannbåren varme. Vi anbefaler også å lese Enovas kjøpsveileder for vannbåren varme med mange nyttige tips til ting du bør tenke på.

Grunner til å velge vannbåren gulvvarme:
• Komfortabelt inneklima – du får en jevnere varme i rommet når den kommer fra en større flate.
• Fri møblering – når du ikke må ta hensyn til avstand fra panelovner kan møblene stå hvor du måtte ønske
• Forenkler rengjøringen – ingen rør og elementer som samler støv.
• Valgfri energikilde – velg hvordan du ønsker at vannet skal varmes opp.
• Finnes systemer for alle typer gulv.
• Mulighet for varme- og app-styring – gjør små eller store justeringer fra mobilen.
• Tilpass oppvarmingen etter ditt behov – legg inn tidsplaner og begrens oppvarmingen til de tidene på døgnet det er behov.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352