STOLT FAGMANN: Kristian Maalstad elsker jobben som flislegger. Han driver Baderom AS sammen med broren Øyvind – men de jobber nesten aldri sammen. Foto: Privat

Han er ekspert på å legge storformat flis

Flislegger Kristian Maalstad og firmaet Baderom AS har aldri brukt en krone på markedsføring.

0
ANNONSE

– Det hele startet med noen jobber via kjente. Etter hvert møtte vi veldig mange ålreite kunder, som igjen hadde ålreite venner. Vi har jobber i og rundt hele Oslo, sier Kristian Maalstad (36) til ditt-bad.no.

Flisleggeren har mange års erfaring. Og trives best når det blir krevende. Firmaet Baderom AS ble stiftet i 2015, og eies sammen med bror Øyvind. Begge er flisleggere. Og de jobber på hver sin kant. Så samarbeider de med et rørlegger- og elektro-firma.

De holder til på Vinterbro rett utenfor hovedstaden.

Saken fortsetter under bildet:

Viktig med god kommunikasjon

En perfekt og behagelig løsning, mener Kristian – som stortrives i jobben som flislegger. Jo mer krevende, desto bedre.

– Vi møter veldig mange forskjellige, men hyggelige mennesker. Jeg pleier å spørre hva kundene ønsker seg, hva de liker og ikke liker – så hender det også at jeg kommer med forslag, og forteller av og til om trender i markedet.

Saken fortsetter under bildet:

Hvilke produkter som holder seg pene lengst mulig og hva jeg anbefaler å bruke. Ting som kan være en selvfølgelighet for meg, er ikke nødvendigvis det for kunden. Jeg pusher aldri på ting som kunde ikke har interesse av. God kommunikasjon med kunden er veldig viktig, forteller han.

Og legger til:

– Står jeg fast med noe under jobbingen, så kontakter jeg alltid andre venner og bransjefolk. Det er veldig mange som sitter på stor kompetanse der ute og som velvillig hjelper til hvis det er noe. Jeg har stor respekt og er ydmyk for at andre er flinke og har gode ideer.

Saken fortsetter under bildet:

Millimeter-presisjon

Kristian og Øyvind bygger legger alt fra standard 60×60-fliser til fliser i hig-end-klassen: Nylig la de 120×240 fliser på tre bad i en enebolig i Oslo. Det krevde god planlegging. Og stødige hender.

– Vi har gode rutiner for å legge den type storformat: Vi bygger egne bord til flisene, slik at de kappes perfekt. Så bruker vi sugekopper til å løfte og bære de på plass. Rissingen blir gjort med en trinse på et skinnesystem, og hulltakingen blir gjort med et kjernebor – mens veggnisjene inne i veggen blir skåret ut for hånd. Her bruker vi vinkelsliper.

Med andre ord: Dette er krevende saker!

Saken fortsetter under bildet:

– Med så store fliser så skal hullene som er skåret ut for hånd treffes og passe med få millimeter klarning. Bommer du, så blir det skjevt eller for stort – og en flis til mange tusen kroner har gått tapt. Jeg har innebygd 45 graders vinkel i håndleddet, sier Kristian. Og ler.

– Vi gjærer alltid alle hjørner og kanter. Utformingen med hjørner som er gjæret og som glir inn i hverandre syns jeg personlig er veldig lekkert, sier flislegger Kristian Maalstad.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352