Hvordan får man et trendy bad i 2022 og årene fremover?

Hva velger folk med tanke på fliser og detaljer?

0
ANNONSE

I Vik i Sogn ligger Linn Bad, en av to helnorske produsenter av baderomsmøbler. Vi tok kontakt med markedssjef Linn Grønningen, som selskapet faktisk er oppkalt etter, for å høre hvilke trender som gjelder på badet for tiden.

– Naturmaterialer og treverk er veldig trendy nå. Spesielt eik er populært. Vi har allerede eik som et alternativ for flere av våre møbelserier, og vi kommer til å satse videre på dette. Ellers preges trendbildet av å hente inspirasjon og elementer fra naturen, fra vann, stein, skog og fjell. Mange ser for eksempel på naturstein som et alternativ til keramiske fliser, forklarer Grønningen

Saken fortsetter under bildet:

EMMA-serien fra Linn Bad i to ulike stiler – Eik og Svart matt – begge veldig trendy i 2022 og forbi! Foto: Linn Bad AS.

Hva med farger?
– Sorte og mørke farger vil nok fortsette å være populært, særlig svarte detaljer. Også i fargebruken ser vi den samme dragningen mor naturen. Naturfarger i matt utførelse er på vei inn, mens høyglans er på vei ut. Folk har generelt sett blitt flinkere til å leke med farger de siste årene, ikke bare hvitt.

Les også: Slik får du trendy bad – uten renovering

Så det klassiske, hvite badet er i ferd med å forsvinne?
– Ikke helt. 80 prosent ender fortsatt på det hvite, men jeg tror dette er i ferd med å endre seg. Stadig flere vurderer andre alternativer før de faller tilbake på hvitt, og i økende grad velges det hvite helt bort. Jeg tror stadig flere innser at badet ikke må være tidløst. De er mer uredde og velger heller det de har mest lyst på her og nå, forklarer Grønningen.

Saken fortsetter under bildet:

Baderomsmøbler i eik er veldig etterspurt i dagens marked. Her ser du seriene SELMA Eikestav (øverst) og INGRID Lys Eik (nederst). Foto: Linn Bad AS.

Hva velger folk med tanke på fliser og detaljer?
– Store fliser er fortsatt etterspurt, samt heksagonale fliser og fiskebeinsmønster. Veldig mange er opptatt av badet ikke bare er et bad lenger. Man skal kunne hygge seg i alle rom, og gjerne få spafølelsen. Planter på badet er fortsatt veldig hot, og mange ønsker seg servanter i glass eller corian. Sistnevnte har utrolig holdbarhet og kan slipes om og bli som ny!

Grønningen utdyper at detaljer ikke bare handler om det du kan se, men også om funksjon:

– Folk er opptatt av detaljene i langt større grad enn for noen år siden, og funksjon er også kjempeviktig på badet. Folk ønsker seg mye oppbevaring og smarte løsninger, uten at badet blir overfylt. Vi forsøker å etterleve dette så godt vi kan, og Linn Bad har noen av de mest romslige skuffene i bransjen. Vi har også høyskap med innredning og skuffer, alt skjult bak 40 cm.

Les også: 6 tips for å spare strøm på badet

Miljø- og klimaavtrykk er store trender i samtiden. Gjelder dette også for baderomsbransjen?
– Så absolutt. Miljøavtrykk blir viktigere og viktigere, både for oss og kundene våre. Vi ble før sommeren sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift, og vi arbeider for å få møbelseriene våre svanemerket. Vi er selv opptatt av å gjøre klimaavtrykket vårt så lite som mulig og vektlegger forhold som kortreisthet og bærekraft ved valg av leverandører og samarbeidspartnere. Dette ser vi er faktorer også sluttkundene er mer og mer opptatt av, avslutter Grønningen.

Sorte detaljer har etablert seg som en tydelig trend for moderne baderom, og det samme gjelder smart funksjonalitet som skuffebelysning og god plassutnyttelse. Foto: Linn Bad AS.

Kilde: Baderingen

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352