Pusse opp baderommet i 2022?

Prioriter de eksklusive materialene og løsningene

0
ANNONSE

Er du glad i bærekraftige og naturlige materialer? Da vil du elske flere av årets baderomstrender. Her er de fire viktigste stilene nå og i årene fremover, ifølge trendanalytiker.

Badet er et av de viktigste og mest intime rommene i hjemmet. Med mye egentid på baderommet, både morgen og kveld, er interiør som passer din personlighet, stil, og ikke minst livsstil, å foretrekke. Her er baderomsprodusenten GROHEs trendanalytiker, Jorunn Tharaldsen, sine beste tips, enten om du går for full oppussing, eller ønsker å freshe opp.

1. Japandi
Japan + Skandinavia = Sant! Japansk stil har for alvor fått fotfeste i det nordiske utrykket, også hele veien inne på baderommet. Takket være vår felles tilknytning til naturen, og tro til rene linjer, riktig utnyttelse av lys og minimalistisk estetikk, får vi det beste fra begge verdener, mener Tharaldsen.

Saken fortsetter under bildet:

Bilde: Modena Fliser

– Mange forbinder den skandinaviske stilen med enkelthet og modernitet, i tillegg til samspillet mellom lyse og mørke farger og naturlige materialer. Det er likevel rom for tolkning, og derfor er det så fint at vi kan se mot Østen for inspirasjon, sier trendanalytikeren.

For å lykkes med stilen, er det viktig at badet fremstår lett, lyst og rolig i designet. Velg fliser i litt større format, rå steinarter i nøytrale farger og møbler med enkelt uttrykk. Som kronen på verket kan du med fordel gå for armaturer og kraner i sort eller krom.

2. Botanisk og miljøbevisst
Den botaniske stilen har for mange blitt et must når vi skal innrede baderommet. Men visste du at det også ligger fornuftige, praktiske og bærekraftige valg bak stilen?

– Det er ingen tvil om at naturlige elementer har kommet for å bli, og det ikke uten grunn. Med mye innetid og travle dager, er baderommet et naturlig sted å søke for litt ro i sjela, sier Tharaldsen, og fortsetter:

– Da er deilige naturfarger som grønt og blått å foretrekke, i kombinasjon med frodige planter, godt lyst og iøynefallende treverk. Du kan også gå for dekorative detaljer i bambus for et luksuriøst preg.

saken fortsetter under bildet:

Dersom du er ute etter et bærekraftig baderom fra A til Å, bør de integrerte løsningene være på oppussingsradaren. Invester i vannbesparende kraner, en sparedusj og et dusjtoalett – og vipps, så sparer du både lommeboka og kloden for unødvendige kostnader på sikt.

Bilde: @rpwdesign

3. Smakfullt spa
Har du et ekstra behov for indre ro? Da kan den varme og harmoniske stilen være noe for deg. Skap ditt eget spa, og gå for varme toner, få kontraster og harmoniske materialer som går ton-i-ton.

– Prioriter de eksklusive materialene og løsningene for en skikkelig luksusfølelse. Går du all in, kan du også tilføre rene dufter, levende lys og dempet belysning for den ultimate roer, forteller Tharaldsen.

 

4. Farge-bonzana!
Mange sverger til et nøytralt uttrykk på baderommet, spesielt i norske hjem. Farger på vegger og gulv gir deg derimot muligheten til å sette et personlig preg på baderommet, uten å gå på bekostning av en tidløs stil.

Saken fortsetter under bildet:

Bilde: Modena. Designer: Murad Kahn

– Hvis du liker ideen om et fargerikt bad, kan du kan du prøve deg frem i mindre soner, som i dusjen, rundt badekaret eller på veggen bak vasken. Har du mot til noe enda morsommere og mer utradisjonelt, kan du også vurdere fargede armaturer. Dette gir rommet et fargerikt løft, og viser en selvbevisst og gjennomført stil, sier Tharaldsen.

Når du skal velge en farge, anbefaler Jorunn å gå for favorittfargen din.

– Stol på magefølelsen din, fremfor å kaste deg over den siste trendfargen. Hvis du er redd for å ende opp med en farge du plutselig ikke kan fordra, kan du nøye deg med å male taket eller innredningen. Du kan også enkelt hente frem fargene du liker i tekstiler og små detaljer, avslutter hun.

Kilde: Grohe

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352