Slik får du mest mulig ut av plassen på små bad

Dusjtoalettet krever ikke større plass enn et vanlig toalett

0
ANNONSE

Når badet er trangt, er det viktig å utnytte hver eneste kvadratmeter effektivt. Her er ekspertenes fem beste tips!

Mangel på gulvplass og smale rom, gjør ofte innredningen av små baderom til en utfordring. Interiørarkitekt Marianne Fryland fra Dynamo Studio og Jorunn Tharaldsen, Grohes trendanalytiker, har god erfaring med å innrede de minste, men vel så viktige, rommene.

– Det handler om å planlegge godt, velge smart og å tenke utenfor boksen. Med innebygde og smale produkter, rett belysning og et gjennomtenkt valg av fliser, kan alle skape det drømmebadet de ønsker seg, uavhengig av størrelse, sier Jorunn Tharaldsen, trendanalytiker i Grohe.

1. Velg en vask som ikke er for dyp
Servanten er en viktig del av ethvert bad, men den kan fort ta mye plass hvis den stikker langt ut. Velger du en slank og avlang vask, hvor kranen er montert på siden i stedet for midten, kan du spare mye plass.

– Du trenger likevel ikke kun å tenke praktisk. Velg en vask som også tilfører noe visuelt og spennende. Dra nytte av den merkelige kroken, de små hjørnene eller den irriterende skråveggen.

2. Gå for innebygde løsninger
Når hver centimeter teller, er innebygde løsninger et opplagt valg. Med en innebygd dusj vil det eneste synlige være dusjhodet, som du ofte kan montere i taket. Bortgjemte rør gir deg mer plass i dusjen og gjør at badet vil se ryddigere ut. Du kan frigjøre enda mer plass ved å velge et vegghengt toalett, og går du for et dusjtoalett frigjør du plass du ellers ville trengt til å oppbevare dopapir.

– Dusjtoalettet krever ikke større plass enn et vanlig toalett, og du slipper å oppbevare metervis av dopapirruller. Et vegghengt toalett gir attpåtil et luftigere inntrykk og gjør det lettere å holde det trange badet rent, sier Tharaldsen.

3. Oppbevar i høyden
Et funksjonelt bad bør ha plass til sminke, hudpleie, håndklær og alt det andre du bruker i hverdagen. En god løsning er å flytte oppbevaringen opp i høyden, slik at du utnytter veggplassen uten å ta noe av gulvplassen. Det vil også gjøre at badet virker mindre overfylt.

– Veggskap eller hyller med høy topp skaper lange, slanke linjer, som får mindre bad til å se større ut. Du får også større plass til å bevege deg, fordi ting ikke lagres i hofte- og benhøyde.

4. Velg fliser som får rommet til å se større ut
Tidligere var det en tommelfingerregel at små bad skulle ha små fliser og store bad skulle ha store fliser. Det er ikke nødvendigvis lenger tilfellet, og med store, dype og brede fliser vil baderommet virke større.

– Større fliser gi et lite bad et mer romslig utseende, avhengig av hvilken form de har og hvordan du plasserer dem. Hvis badet ditt er veldig smalt, kan avlange fliser få rommet til å virke bredere. Du kan også endre det visuelle uttrykket av lengden og bredden på badet hvis du snur retningen på rektangulære fliser, slik at de bryter med rommets form, sier Tharaldsen.

5. Rikelig belysning
God og rikelig belysning er et «must» for å få det lille badet til å virke større. Et rom med mørke hjørner virker både mindre og smalere. Hvor du plasserer lyskildene er vel så viktig som selve lampene.

– Innebygde spotter ovenfra fungerer veldig bra på et lite bad fordi det gir en jevn belysning, spesielt hvis du plasserer det ved speilet.

Det er også en god idé å plassere lyskilder flere steder i taket. Med lys over toalettet, vasken og andre blanke overflater, vil lyset reflekteres og man kan se at overflaten er ren.

– Hotellbad er nesten alltid dekorert med skinnende fliser, og lyset er alltid plassert over badekaret, toalettet eller vasken. Det gjør at alt skinner så mye som mulig, noe som får badet til å virke både renere og større.

Kilde: Grohe

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352