Drømmer du om å pusse opp badet? Her guider vi deg gjennom prosessen, fra start til slutt.

Vi viser deg veien til drømmebadet

Veien til drømmebadet: Nytt bad fra A til Å

0
ANNONSE

Å pusse opp badet kan gjerne virke som et stort og uoverkommelig prosjekt. Det er mye som skal tenkes på, og mye som det skal tas hensyn til. Heldigvis finnes det dyktige fagfolk som kan guide deg gjennom hele prosessen. En av disse er Stian Leidland, rørlegger og rørleggermester hos Comfort Ski – Aqua Flis AS.

Saken fortsetter under bildet

Om du ønsker det, guider han deg gjennom hele prosessen fra start til slutt!Steg 1: Planlegging
I følge Stian er budsjett det første du må planlegge.

– Deretter bør du tenke på hvilke behov du har.

Stian anbefaler at jobben er 100 % ferdig planlagt før selve oppussingen starter, og at alle detaljer som type dusj, toalett, badekar, møbelinnredning, fliser, fugemasse og slukrister er avklart.

– Har du noen tydelige tanker om hvordan du ser for deg drømmebadet, blir det lettere for oss å komme med anbefalinger og et riktig prisoverslag etter at vi har vært på befaring.

Stian anbefaler alltid å få det nye badet tegnet opp i 3D, og at det lages en målsatt plantegning. Det gjør jobben til hånd­verkerne enklere, og sikrer at det ikke oppstår noen mis­forståelser underveis. Å få badet tegnet i 3D får du hjelp til  i din lokale Comfort-butikk. Du kan også tegne badet og leke deg med ulike romløsninger og valg. Prøve deg frem i tegneprogrammet vårt som du finner her.

Er du usikker på hvor du skal begynne? La deg inspirere her!

Saken fortsetter under bildet

DRØMMEBADET I 3D: En 3D-tegning lar deg se hvordan ulike elementer vil passe inn på badet. Her kan du se det ferdige resultatet.

Steg 2: Befaring
Befaring er et av de viktigste stegene på veien til nytt bad. Det er her rørleggeren sjekker status på rør og andre viktige deler av bygget. Under befaringen kommer rørleggeren med smarte tips og forslag til løsninger som du kanskje ikke har tenkt over selv.

– Befaringen bidrar til at vi kan levere et best mulig resultat, og at du får et baderom som du vil være fornøyd med i lang tid fremover, forteller Stian.

Befaring bestiller du ved å sende en melding til din lokale Comfort-butikk her, eller ved å dra innom din nærmeste Comfort-butikk.

Etter befaringen vil du få et pristilbud på jobben som skal gjøres.

Saken fortsetter under bildet

BEFARING: Det er under en befaring at rørleggeren sjekker status på rør og andre viktige deler av bygget.

Steg 3: Valg av samarbeidspartner
Når det kommer til hvem som skal utføre jobben, forteller Stian at det kan være fornuftig å innhente tilbud fra flere aktører. Men, ikke la deg lokke av prisen alene.

– Pris på et bad hos seriøse aktører varierer mindre, mens de useriøse kan gi deg mange gode tilbud. Sjekk alltid om aktøren du vurdere å jobbe med har de nødvendige godkjennin­gene de trenger for å utføre arbeidet, at de har ansvarsforsikring og om alle håndverkerne har fagbrev eller svenne­brev. Det kan også være lurt å høre om de har referanser fra lignende prosjekter.

Steg 4: Gjennomføring
Å pusse opp et bad tar i gjennomsnitt fire uker, og du bør overlate det meste av jobben til fagpersoner.

– Det viktigste i denne fasen er å ha god logistikk mellom de involverte, og en klar fremdriftsplan. Husk at alle varer og utsyr til badet må bestilles i god tid før oppstart, slik at dere unngår forsinkelser, forklarer Stian.

Om du hverken har tid eller lyst til å holde i prosjektstyringen selv, er dette noe vi i Comfort gjerne bidrar med. Les mer om hva vi kan hjelpe deg med her.

Saken fortsetter under bildet

PUSSE OPP BADET: Skal du pusse opp badet gjør du det klokt i å overlate det meste av jobben fagpersoner.

Steg 5: Prikken over i-en
Prikken over i-en vil for mange være å fylle det nye baderommet med myke tekstiler og personlige detaljer, men for Stian handler den om å sørge for at alt av papirer og dokumentasjon er på plass.

– Dokumentasjon er viktig for at du skal kunne føle deg trygg på at arbeidet er riktig utført. Det er også viktig med tanke på eventuelt salg av bolig. Vi i Comfort bruker den digitale tjenesten Boligmappa, og legger au­tomatisk inn alt av dokumentasjon her. Da trenger ikke du å ta vare på dokumenter og filer, men finner alt tilgjengelig digitalt.

Les mer om Boligmappa her!

Drømmer du om å pusse opp badet? I tillegg til et stort utvalg av dusjer, møbler og kraner, finner du hos oss dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her.

Kilde: Comfort.no

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352