Astrid og Rune designet sitt nye bad uten hjelp

Vi har gjort alt selv, om vi se bort ifra rørlegger- og elektrikerarbeid

0
ANNONSE

Astrid-Iren og Rune Breivik, som bor på Frei i Kristiansund, bestemte seg for å pusse opp badet. Ekteparet tok like godt beslutningen om å designe badet selv, helt uten hjelp fra profesjonelle. Resultatet ble meget bra.

-Det er en god følelse å fortelle familie og venner at vi har designet badet selv. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, forteller Astrid-Irene Brevik.

Planer lenge

Ekteparet hadde lenge gått med planer om å renovere badet, som var et skikkelig 80-tallsbad med blant annet stort hjørnebadekar. Det 7,5 kvadratmeter store badet ble strippet helt og bygd opp fra bunnen av.

Saken fortsetter under bildet

-Vi rev opp gamle fliser og de gamle varmekablene, som ikke var termostatstyrte. Det ble nye, moderne varmekabler selvsagt. Hovedutfordringen var å sette sammen badet, gjøre alt designmessig korrekt, slik at alle produktene vi valgte passet sammen.

Ønsket retrettmuligheter

Astrid-Iren og Rune ønsket i utgangspunktet ikke fliser på gulv og vegger. De to ville heller ikke bruke betong, som så mange benytter i dag. Veggene er originale våtromsplater fra Fibo Trespo i fargen Oliven. Disse platene kan en ved en senere anledning male over, hvis man ønsker en annen farge.

-Vi valgte imidlertid fliser på gulvet, og det ble pent og praktisk, mener de to.

Saken fortsetter under bildet

Det nye badet har naturlige farger og materialer. Det står i kontrast til baderomsinnredningen og badekar. Trespiler og grønn farge på veggene ble en flott løsning, en kombinasjon som falt i smak. Trespilene i enden av badet skaper en fin stemning sammen med badekaret og de sorte glassveggene. De sorte veggene skaper en «egen sone» og gir en fin brytning mot resten av badet.

Uvanlig romfølelse

-Vi klarte å skape en «rom i rommet-følelse» og fant en løsning som er ganske uvanlig. Det kostet noen kroner ekstra og enda mer arbeid, men det var det virkelig verdt. Glassveggene ble tilpasset vårt bad og vi monterte den tunge veggens selv. Materialet som er brukt i glassveggen er tilpasset våtrom.

Saken fortsetter under bildene

Siden badet er ganske smalt, var ønsket å skaffe lit dybde i baderommet. Løsningen ble å sette et stort gulvstående speil på motsatt vegg av baderomsinnredningen.  ET vellykket trekk for nettopp å få mer dybde og lys.

Rørlegger og elektriker

Ekteparet fra Møre og Romsdal satte inn badekar siden de har et bad til der det er dusj. Det er de begge tilfredse med på linje med barnebarna, som elsker å plaske og leke.

Saken fortsetter under bildet

-Det har vært en lang og arbeidsom prosess, men vi ble ferdige til slutt og er altså svært godt fornøyd med sluttresultatet. Vi har gjort alt selv om vi se bort ifra rørlegger- og elektrikerarbeid. Disse jobbene må fagfolk ta seg av.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352