Slik velger du riktig type vannbårent gulvvarmesystem

Vannbåren gulvvarme for både nybygg og rehabilitering

0
ANNONSE

Er du redd for at det kan bli en omfattende prosess å installere vannbåren gulvvarme i ny eller eksisterende bolig? Det er ikke noe å bekymre seg for. Det finnes ulike løsninger for alle typer bygg og behov.

Hvorfor velge vannbåren gulvvarme
Det er godt med en jevn temperatur i rommet og en lun varme under beina, og med stadig dyrere strøm velger flere vannbåren varme når de rehabiliterer eller bygger nytt.

Enkelt forklart er vannbåren varme vann som varmes opp fra en sentral enhet og som sirkulerer via radiatorer eller rørsløyfer i gulvet. Du kan bruke forskjellige varmekilder, som varmepumpe, solfanger eller fjernvarme. Varmen bestemmes av hvor mye vann som føres rundt i rørene, og temperaturen på dette vannet som kan reguleres via termostater eller et sentralsystem.

Les også: Flere gode grunner til å velge vannbåren gulvvarme

Alle typer av vannbåren gulvvarme
Både Armaturjonsson og Roth har produsert gulvvarmesystemer i mange år, og har forskjellige løsninger for ulike bygningstyper, bruksområder og ikke minst gulvtype. Det finnes systemer for innstøping i betong til systemer med raskere reaksjonstid og lav byggehøyde.

Vannbåren gulvvarme passer i alle rom du ønsker en jevn og god varme. Uansett om du ønsker deg robust steingulv i gangen, flis eller belegg på badet, og parkett i stuen – mulighetene er mange. Vannbåren gulvvarme gir hele gulvoverflaten en jevn og lun varme, slik at du kan gå barbent uansett årstid, også på steingulv.

Saken fortsetter under bildet:

Både for nybygg og rehabilitering
Vannbåren gulvvarme kan legges både i nybygg og ved rehabilitering, og under parkett som flis.

For mange er det veldig aktuelt å installere vannbåren varme i forbindelse med byggingen av nytt hus, men det er fullt mulig å installere vannbåren varme når du rehabiliterer en eksisterende bolig. Det finnes løsninger som både er lavtbyggende og som er spesielt egnet for legging på eksisterende gulv.

Roth har blant annet hurtigregulerende gulvvarmesystemer med en reaksjonstid som er omtrent seks ganger raskere enn tradisjonell støpt gulvvarme. Det sparer energi og gir best mulig komfort da du raskt oppnår ønsket gulvtemperatur. Derfor er også hurtigregulerende gulvvarme et perfekt valg for lavenergihus, der energieffektive løsninger er ekstra viktige.

Saken fortsetter under bildet:

Hurtigregulerende og lav byggehøyde: «Roth ClimaComfort systemet» har en byggehøyde helt ned til 17 mm, og er spesielt velegnet til rehabilitering – men også nybygg der byggehøyden er avgjørende.

Hvilket gulvvarmesystem du bør velge kommer først og fremst an på selve undergulvet samt hva slags toppsjikt du ser for deg, men rørene til et vannbårent system kan legges i alle typer gulvkonstruksjoner.

Spørsmål og svar om vannbåren gulvvarme:
Hvordan går jeg frem hvis jeg ønsker vannbåren gulvvarme i boligen min? Først og fremst anbefaler vi at du tar kontakt med en rørleggerbedrift, gjerne en Comfort-rørlegger, for å finne den beste løsningen for din bolig og dine behov.
Hva er fordelene med vannbåren gulvvarme? Vannbåren gulvvarme er et skjult varmesystem som forenkler både møbleringen og rengjøringen. Vannbåren gulvvarme gir også et veldig godt inneklima, med en jevn og lun temperatur i hele rommet. Vannbårne gulvvarmeanlegg trenger også langt mindre energi for å opprettholde samme temperatur sammenlignet med andre oppvarmingssystemer. Med romregulering kan du i tillegg kontrollere og regulere temperaturen i hvert enkelt rom.
Tar det langt tid å legge vannbåren gulvvarme? Dette avhenger selvsagt av hvor stort og komplisert prosjektet er. Med god planlegging og effektiv jobbing, kan det være gjort i løpet av noen dager.
Hvor lang levetid har et vannbårent anlegg? Det kan være verdt å merke seg at elektriske varmekabler har en teknisk levetid på 15-20 år. Det samme gjelder varmepumper generelt. Rørene i vannbårne anlegg derimot, har en forventet levetid på hele 50 år. Er du riktig heldig, kan de nå 80-års alder.
Tar det lenger tid å regulere temperaturen med vannbåren gulvvarme? Tidligere har vannbåren gulvvarme hatt et rykte på seg for å være tregt med tanke på temperaturregulering, men med dagens hurtigregulerende og lavtbyggende gulvvarmesystemer er ikke det lenger en utfordring.
Trenger man service på vannbårent gulvvarme system? Vannbårne systemer har behov for vedlikehold og jevnlig service. Vi snakker om en til halvannen time i året. Her anbefaler vi deg å inngå en serviceavtale med din rørlegger.

Støtte fra Enova
Merk deg at du kan få Enova-støtte dersom du legger om til vannbåren varme. Vi anbefaler deg å lese Enovas kjøpsveileder for vannbåren varme med mange nyttige tips til ting du bør tenke på.

Få hjelp av en fagperson
Er du usikker på vannbåren gulvvarme eller en annen varmeløsning passer deg din bolig best? Hos Comfort finner du dyktige rådgivere og rørleggere som kan hjelpe deg med å beregne kostnadsalternativer samt finne frem til den beste varmeløsningen.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352