Tips til deg som bare skal oppgradere badet litt

Personlig stil har en tendens til å forandre seg.

0
ANNONSE

Du drømmer om et finere bad, men det passer kanskje ikke så godt i budsjettet akkurat nå? Heldigvis finnes det mange små oppgraderinger du kan gjøre på badet – uten at det koster skjorta.

Kjenner du deg igjen i en av disse situasjonene?

Siv Anita jobber som butikkmedarbeider hos VB Lofoten Vann og Varme.

• Du har byttet bolig, og baderommet er i god stand. Det er rett og slett for bra til å byttes ut. Men det er bare ikke helt din stil.
• Du tok noen modige designvalg for fem år siden, og av en eller annen grunn sitter de ikke lenger som ei kule.
• Du har ikke råd til full oppussing i år, men det må endringer til på badet ditt. Og det må skje nå!
• Du oppdager at en familieforøkelse ikke bare snur opp ned på livet, men også på badet.
• Du skal selge bolig og vil at badet skal fremstå så fint som mulig, uten å måtte gå for full oppussing.

– Å bytte ut litt og litt, det er faktisk et råd vi gir ganske ofte her i butikken. Det er viktig å vise folk at de har muligheter, og at du kan fornye og heve kvaliteten på badet uten full oppussing, sier Siri Anita Eriksen, butikkmedarbeider i VB Lofoten Vann og Varme i Vestvågøy. Hun treffer på mange kundeønsker i løpet av en arbeidsuke.

Armatur i messing.

– Stil er så individuelt. Mange velger jo et hvitt bad i utgangspunktet, og så bytter de ut håndklær og tilbehør innimellom. Men hvis du har lyst til å fornye litt mer kan du for eksempel bytte ut servantbatteri, dusjsett og tilbehør i samme farge, kanskje messing eller svart hvis du liker det, sier hun.

Siri Anita har full forståelse for å ville bytte ut ”de nære ting” – altså hygieniske artikler – når du overtar en bolig der noen har bodd før deg:

– Ja, mange bytter ut toalettseter og dusjkabinett. Da går det jo også an å se på muligheten for velge mellom kabinett og dusjvegg, hvis det er behov for å gjøre litt ekstra. Og hvis du vil ha noe som føles helt nytt, kan du bytte baderomsmøblene og legge til ny belysning. Det forandrer hele rommet, sier hun.

Personlig stil har en tendens til å forandre seg gjennom et langt liv, men Siri Anita trekker også fram en annen del av personligheten din du bør tenke over: Hva slags vedlikeholdstype er du?

–  Du kan få produkter i 100% kobber og messing, og da må du pusse dem for at de skal holde seg like fine. Men vi har også utførelser som ligner veldig på kobber og messing, der overflaten er forkrommet. Da kan du vaske dem helt som vanlig krom, og det passer jo bedre for noen, sier hun.

Ingen butikkmedarbeidere (eller rørleggere) kan spå framtiden, men med en god dose erfaring og kunnskap kan de likevel hjelpe deg å myse mot horisonten.

Kilde: VB

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352