5 ting du bør vite før du investerer i en ny dusj

Mye å spare på å velge riktig dusj

0
ANNONSE

Dersom du tenker på å kjøpe en ny dusj er det et par ting du bør være oppmerksom på. Her får du fem gode tips om hva du bør se etter slik at du slipper unødvendige hull i veggen og feilkjøp, og samtidig finner det mest miljøvennlige valget.

1 – Termostaten – Et viktig valg for komfort
En termostat gir deg sikkerhet og komfort da den justerer temperaturen i dusjen. Dersom vannet plutselig blir veldig kaldt eller varmt mens du dusjer, kan dette være et tegn på at det er på tide med en liten oppgradering.

Dette kan skje dersom en annen i boligen skrur på vannet fra et annet sted, og dermed endrer trykket seg. En god termostat vil raskt kunne regulere etter trykkforskjellen og sørge for at du unngår slike ubehagelige opplevelser. I dag har de fleste termostater innebygd temperaturbegrenser, hvilket er et godt og barnesikkert alternativ.

Ved å velge et dusjsystem med en termostat der du justerer temperatur og vannstyrke separat, kan du redusere vannforbruket ditt fordi termostaten husker din tidligere, innstilte temperatur. Dermed slipper du å bruke ekstra tid og vann på å finne den perfekte temperatur hver gang du dusjer.

Saken fortsetter under bildet

Grohtherm 1000 Performance fra Grohe (34777000)

2 – Dusjhode – Spar på vannet uten å gå på kompromiss med komforten
Mange dusjsystemer i dag har vannbesparende teknologi og lar deg redusere vannforbruket ditt uten at det går ut over funksjonalitet og komfort. Det innebærer at du ikke vil legge merke til at det kommer halvparten så lite vann ut av dusjen, fordi teknologien inni dusjhodet sørger for at vannet spres godt ut til alle dysene, du vil derimot se en positiv endring på vannregningen din.

En gjennomsnittlig familie på fire kan spare 13 998 kr i året på å bytte til en dusj med vannsparingsfunksjon. Det er da tatt utgangspunkt i at alle familiemedlemmene dusjer i snitt 10 minutter per dag, og både vann- og strømutgifter er regnet med.

Saken fortsetter under bildet

Euphoria dusjsystem fra Grohe (26075DLO)

3 – Dusjstang – Unngå flere hull i veggen
Dersom du skal skifte ut dusjsettet ditt og ikke vet avstanden mellom de eksisterende hullene, kan du velge en modell som har justerbare fester. På denne måten unngår du unødvendig arbeid med å lage nye hull i baderomsflisene eller fugene dine.

Hvis du allerede er i gang med å bytte ut et gammelt dusjsett er det også verdt å vurdere om du skal oppgradere dusjen eller prøve noe nytt. Dusjsett er tilgjengelig i mange varianter med hodedusj, hånddusj, forskjellige strålemønstre og lignende. Mulighetene er mange!

Tempesta dusjsett fra Grohe (27924001)

4 – Dusjslangen – den første og billigste er ikke alltid den beste
En ting å vurdere ved innkjøp av en ny dusj, er dusjslangen. Det de færreste vet, er at dusjslangen er et av elementene i dusjen som opplever mest slitasje. Derfor er det viktig å velge en som er holdbar og slitesterk. Velg en dusjslange som har en «twist-free»-funksjon, som innebærer at den ikke krøller seg. På den måten unngår du at slangen blir vridd og raskere slitt.

Du kan også velge en som har en glatt og jevn overflate, som gjør den lettere å holde ren og fri for kalk. En slik dusjslange er også mer behagelig mot huden.

5 – Husk på vedlikehold og holdbarhet
En annen ting verdt å huske på ved kjøp av ny dusj, er hvor lett den er å vedlikeholde. Noen overflater blir dekket av fingermerker og kalkflekker fortere enn andre. Det er derfor en god ide å se etter hånd- eller hodedusjer med silikondyser som er lettere å rengjøre.

Når det er på tide å vaske dusjen, slangen eller termostaten, må du alltid følge rådene i produktets tilhørende rengjøringsinstruksjon.

Fotnoter:
I utregningene er det tatt utgangspunkt i vann- og avløpsgebyrene for Oslo kommune i 2020, som tilsvarer omtrent fire øre per liter vann vi bruker. Utregningene ovenfor gjelder for de som har montert vannmåler i hjemmet, som vil fange opp hvor mye vann som brukes. Hvis boligen ikke har en vannmåler, beregnes avgiften ut fra areal.
Basert på tall fra Enova

Kilde: Grohe

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352