Svart betaling kan føre til at du må betale alt selv

Hvis du betaler rørleggeren svart, altså uten faktura, og det oppstår problemer på badet, kan det hende at du må betale deler av rehabiliteringen selv.

0
ANNONSE

– Såkalt svart betaling kan ha betydning ved et eventuelt forsikringsoppgjør, fordi du mangler dokumentasjon, fastslår informasjonssjef hos forsikringsselskapet If, Sigmund Clementz.

Foto: Sigmund Clementz

Stor betydning

Det er altså av stor betydning at betalingen ved bygging eller oppussing av bad at betalingen skjer med faktura og momspåslag. På den måten er du som forbruker sikret at du har dokumentasjon også på dette området.

God dokumentasjon

Husk at firmaet du benytter, skal både være registrert firma og momsregistrert. Hvis du er i tvil, kan du enkelt gjøre noen søk på nettet eller kontakte Brønnøysundregistrene.

-Ellers er det viktig å få god og fullstendig dokumentasjon på arbeidet som blir utført. Myndighetenes krav må følges, og VVS-bransjen har utarbeidet egne standarder. Vi forholder oss til dette, sier Clementz.

Hvis konflikt

Generelt understreker forsikringsbransjen at det er viktig å bruke en autorisert rørlegger som kan sitt fag, i likhet med at du bruker autorisert elektriker når du oppgraderer det elektriske anlegget.

-Spør gjerne etter referanser, og sørg for å skrive kontrakt med håndverkerfirmaet før det settes i gang. Da er du nemlig bedre rustet, hvis det skulle oppstå konflikt. Sett deg godt inn i hvilke rettigheter og plikter som gjelder i håndverkstjenesteloven, sier Ifs kommunikasjonssjef, Sigmund Clementz.

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352