Det lille badet

Optimal innredning av lite bad

0
ANNONSE

Drømmer du om å få laget det «store» hoved-badet på få kvadratmeter? Se her, og få tips til å lage et lite bad om til en oase med masse oppbevaringsplass.

Selv om badet ikke er så stort, har du heldigvis mange muligheter for å innrede uten å verken måtte gå sidelengs eller gå på kompromiss med dine ønsker og behov.

Flere og flere velger bort den store eneboligen til fordel for friheten ved å bo mindre, men sentralt. Når familien skal dele få kvadratmeter, skal kreativiteten virkelig gå hånd i hånd med både det praktiske og det elegante. Her tar vi utfordringen på baderommet, og kommer med et par kreative råd om hvordan du kan få masse plass til velvære på ganske få kvadratmeter.

Dansanis forskjellige serier tilbyr mange smarte og funksjonelle løsninger til innredning av et lite bad, så du kan være sikker på å finne en plassbesparende innredning som også matcher dine ønsker om design og uttrykk.

Det er faktisk bare et spørsmål om å gå på oppdagelse i vårt store utvalg av produkter til små bad. Her kan du se hvordan du kan kombinere deg frem til en løsning som passer perfekt til et lite bad hjemme hos deg.

Tips og triks
Servant med smal dybde
Å velge helt riktig servant er avgjørende når plassen er liten. Den skal fylle minst mulig ut i rommet, og samtidig være funksjonell og lett å vedlikeholde. Hvis du som her velger en smal servant med dypt basseng får du plass til å vaske hendene ordentlig. Når du velger servantskap er det en god idè å utnytte veggplassen, og velge et som ikke kun er designet for å skjule vannlåsen. Bare 30cm ekstra gir plass til oppbevaring av f.eks dopapir og rengjøringsmidler.

Saken fortsetter under bildet:

Hos Dansani har vi flere ulike servanter med smal dybde. Dette er både relevant på små bad, men også i lange smale rom.

Se flere smale servanter her

Innred skuffer og skap optimalt
Et godt råd for å utnytte hver kvadratcentimeter og slippe rot på et lite bad er å innrede skuffer og skap. Bruk våre små trebrett i massivt tre til å inndele skuffer og skap i mindre i rom. Du kan også lage dine egne eller gå på jakt etter de helt riktige, men husk å velge noen som er enkle å rengjøre og som kan brukes i det fuktige miljøet som er på badet. Sklisikre gummimatter i skuffene sørger for at tingene blir hvor de skal. Også når du åpner og lukker skuffen litt hardt en travel morgen.

Saken fortsetter under bildet:

Se flere innredninger av skuffer og skap

Gjør rommet større med flere speil
Flere speil i rommet gjør at et lite bad rent optisk virker større. Velg gjerne overskap med speildør eller kanskje enda et speilskap med lys til ekstra oppbevaring. Med et figurspeil slår du to fluer i en smekk, du får både «større» bad og har samtidig mulighet for å se deg selv i full figur før du er ute av døren en travel mandag morgen.

Saken fortsetter under bildet:

Se flere speilskap her

Se flere figurspeil her

Utnytt plassen mellom speil og vask
Hvis du mangler plass til å sette opp småting du ofte bruker kan du sette opp en hylle mellom speilet og vasken.  Husk å være oppmerksom på at hyllen skal være egnet til den fuktige luften på baderommet.

Saken fortsetter under bildet:

Se flere hyller her

Få plass til oppbevaring
Utnytt plassen med overskap
Bryt med det tradisjonelle og plasser dine skap der de kan være. Plassen over toalettet er ideel, men blir sjelden brukt. Velger du et overskap med smal dybde får du masse av skapplass- uten risiko for å slå hodet i det når du reiser deg fra toalettet. Men en asymmetrisk plassering som her, skaper du samtidig en visuell letthet i uttrykket når du innreder et lite bad.

Saken fortsetter under bildet:

Se flere overskap her

Utnytt veggplassen og få ekstra oppbevaring
Med et ekstra høyt servantskap på 64 cm kan du utnytte veggplassen under vasken og skape ekstra oppbevaring til bl.a store stabler håndkler og vaskemidler som vanligvis ikke får plass i de lavere skuffene. I det smale, men lange badet kan du velge en kortere vask og utnytte veggplassen med et høyskap for ekstra oppbevaring. Har du et veldig lite bad kan du velge å sette 2 overskap over hverandre, så skapene ikke fyller så mye ut i rommet.

Saken fortsetter under bildet:

Se flere høye servantskap her

Se flere høy- og overskap her

Bruk speilet til oppbevaring
Hvis du velger et speilskap i stedet for speil, kan du oppbevare alle småtingene du ofte bruker like foran nesen. Innredningen i speilskapene våre er gjennomtenkt, og små detaljer som dobbeltsidige speildører, magnetskinner til saks, fil og pinsett,  forstørrelsesspeil, stikkontakt til elektriske apparater og innvendig lys øker komforten på et lite bad.

Saken fortsetter under bildet:

Velg den optimale dusjløsningen
Få plass til dusj på små bad
Å kunne ha god plass i dusjen betyr alt for opplevelsen av velvære under det varme vannet. Det finnes flere forskjellige løsninger hvor dørene dyttes inn til veggene når dusjen ikke er i bruk. Med disse løsningene kan du eliminere valget mellom å innskrenke dusjopplevelsen eller å leve med at dusjen tar opp så mye plass, også når du ikke bruker den.

Saken fortsetter under bildet:

På små bad er det nødvendig å plassere skap og dusj tett på hverandre. For å unngå fuktskader på skapene må disse skjermes for vann. Her er en løsning med en fast dusjvegg med åpning til dusjområdet eller en dusnisjedør med fast sidepanel veldig praktisk. Ved sistnevnte løsning beskytter sidepanelet møblene, samtidig som det gir mulighet for en helt lukket dusj med dør.

Se flere dusjkabinetter her

Dusj i badekaret uten vann på gulvet
Kalkflekker på speil og møbler, og et vått gulv er ofte resultatet når man må dusje i badekaret på et lite bad. Med en lett og elegant avskjerming, som etter bruk kan skyves inn foran dusj og armatur, slipper du begge deler – og du har samtidig god plass foran speilet.

Se badekarvegg her

Kilde: Dansani

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352