Finn ditt perfekte badekar

På 90-tallet ville vi bli kvitt de, men nå er badekaret tilbake for fullt.

0
ANNONSE

Finnes det noe bedre enn å ta seg et langt, varmt bad? Neppe. Vi forstår det godt hvis du er på utkikk etter et nytt badekar, eller kanskje ditt aller første? Vi skal hjelpe deg på veien, for det finnes et badekar for alle.

Saken fortsetter under bildet:

Det aller første du må finne ut er hvor stor plass du har til rådighet. For som med oss mennesker er også bad og badekar forskjellige. Det finnes store badekar, små baddekar, lange, korte, dype. Det finnes badekar som masserer, spiller musikk og til og med lager disco show. Det viktigste er at du finner et badekar du får glede av og som passer perfekt til akkurat deg og ditt bad.

Saken fortsetter under bildet:

Et lekkert badekar gjør mye for inntrykket av badet ditt. Foto: INR

Stort eller lite bad?
Du kan faktisk få badekar som er kun 105 centimeter langt. Det er jo helt super for små bad! Ellers får du alt fra 120, 130, 140, 150, 160, 170, 180 og opptil 200 centimeter. Faktisk finnes det andre størrelser mellom disse lengdene også, så det skal godt gjøres å finne et bad hvor det er helt umulig å få inn et kar.

Så la oss bare hoppe i det. Et godt alternativ for små bad er hjørne- og sittebadekar. Mange av disse er ekstra dype, for å gjøre opp for tapt lengde. Ønsker du å slå to fluer i et smekk kan du kombinere badekaret med dusjvegger/kabinett. Da slipper du at det kommer uønsket vann pågulvet.

Har du derimot et stort bad, der det ikke står på plassen, har du flere muligheter. Du kan for eksempel velge et frittstående badekar. Da er det lurt å snakke med en rørlegger først, med tanke på plassering av blndebatteri, sluk og synlige rør. Sammen finner dere en løsning som fungerer bra.

I noen tilfeller kan det være lurt å få et spesial tilpasset badekar. For å få mest ut av plassen og for å få et resultat du er fornøyd med.

Innebygd eller frittstående?
Hva har du sett for deg? Et badekar med løveføtter i gull, forskjellige former, helstøpt kar, løse eller heldekkende fronter? Det finnes utallige muligheter.

På store bad kan frittstående badekar fremstå som endel av interiøret, som et slags møbel pryder badet. Det kan være virkelig flott. Innebygde badekar kan på sin side gi et mer rent uttrykk visuelt. Skal karet bygges inn, må det først bli dekket med en lettkonstruksjon, etterfulgt av fliser eller mikrosement.

Saken fortsetter under bildet:

Med et hjørnekar kan du skape inntrykket av et innebygget kar uten å faktisk bygge det inn. Foto: Viking Bad

Rengjøring av badekar
Du kommer langt med en fuktig klut og et mildt rengjøringsmiddel. Ønsker du at badekaret skal skinne, kan du prøve ulike polermiddel og bilvoks. Unngå å bruke midler med syrer, ammoniakk og slipende effekter, da du kan være uheldig å lage riper i karet.

Uansett hvilken badekarløsning du velger har vi en liten huskeregel til deg: Sjekk produktteksten nøye, slik at du finner ut hvilke tilleggsprodukter som følger med badekaret. Snakk med en av våre baderoms-eksperter og få badekardrømmen oppfylt.

Mangler du inspirasjon?
Nedenfor finner du bilder av badekar fra noen av våre kjente leverandører.

Foto: VVS Marketing.
Foto: Brødrene Dahl
Foto: Gustavberg.
Foto: Strømberg.

Kilde: Baderingen

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352