60-talls inspirasjon gjorde Sunnivas bad unikt

Med hjelp fra Comfort fant de det de lette etter

0
ANNONSE

Sunniva og samboeren lot inspirasjonen lede dem når de skulle lage drømmebadet. Med hjelp fra Comfort fant de det de lette etter, og resultatet ble et bad noe utenom det vanlige.

Da Sunniva Ferrada og samboeren hennes planla å pusse opp huset de skulle flytte inn i, var det ikke noen tvil om hvordan de ville ha det. Sunniva, som er innehaver av klesbutikken Retropiken, lot sin egen entusiasme for 60-tallet farge alt av interiøret. Resultatet ble et hus som var oppsiktsvekkende nok til å havne i Drammens tidende, og et unikt bad med spennende bruk av materialer.

Saken fortsetter under bildet:

Drømmebad for store og små: Sunniva og minstemann nyter det 60-talls inspirerte badet – både morgen og kveld!

– Vi har fått et litt luksuriøst bad, smiler Sunniva, og trekker frem at stilen like gjerne kunne vært å finne i et nytt bad fra 60-tallet, men med moderne detaljer. Det er her nytt møter gammelt.

Sunniva forteller at hun gjerne bruker litt ekstra tid på det fine badet, og familien er svært fornøyd med badekaret som ofte blir brukt på kveldene.

– Vi kunne ikke klart oss uten badekaret. Det har en perfekt størrelse med plass til to voksne på hver side og et barn i midten, sier Sunniva.

Saken fortsetter under bildet:

Innebygd badekar: Familien er glad for det romslige badekaret. Her er badekaret innebygd med de samme flisene som er brukt på gulv og vegg. Flisene heter «Marble Green» og er fra Dekora.

Det er en delikat og behagelig atmosfære i badet som gjør stundene i badekaret ekstra koselige, og det er nesten som å ha sitt eget spa. Det handler nok mye om valget og sammensetningen av materialer.

Fargerike drømmer
– Vi hadde egentlig tenkt å male veggene rosa, og legge terrazzo-gulv, men da vi var på Comfort for å velge ut kran og dusj så vi tilfeldigvis noen grønne marmorfliser. “Nei, jeg tror det blir grønne fliser, jeg” sa samboeren min. “Wow”, tenkte jeg, “disse må vi ha”. Vi fikk begge et skikkelig 60-talls kick av flisene, og så for oss hvordan et slikt bad ville passe perfekt til resten av huset, forteller Sunniva.

Saken fortsetter under bildet:

Mangfoldig grønt: De mørkegrønne marmorflisene står i fin kontrast til de sorte detaljene som går igjen på badet. Sunniva har også valgt å dra inn naturmaterialer og grønne planter for å skape en ekstra koselig stemning. Den flotte dusjveggen «ARC 20 Frame» med sort profil er fra INR.

I dag dekker de mørkegrønne flisene både gulv og vegger, og skaper en dempet og elegant stemning. Rommet belyses av to store vinduer med plisségardiner og små spotter i taket, som er malt sort.

– Jeg vet ikke hvor ideen med sort tak kom fra, og det var mange som var skeptiske, men resultatet ble veldig bra. Det skaper ekstra kose-stemning, sier Sunniva og smiler.

Det sorte føres videre i sorte dusj-elementer, kraner og kanter. En kontrast er baderomsmøbelet i eik fra Linn Bad.

Saken fortsetter under bildene:

Kortreist: «Emma» baderomsmøbel i eik fra Linn Bad designes og produseres i Vik i Sogn.
Dempet sort: Familien har valgt sorte detaljer på alt av kraner og tilbehør. Servantkranen «Mast» og karkantkranen «Spillo up» i sort matt, begge fra Fima.

– Vi fant ut at det er kult å bryte det mørke med lysere eik. Det at møbelet er norskprodusert er en ekstra bonus, legger Sunniva til.

Et annet element på badet som Sunniva og familien setter høyt er dusjtoalettet fra Geberit.

– Det er et utrolig deilig toalett som vi har blitt veldig veldig glad i, sier Sunniva.

Saken fortsetter under bildene

Hverdagsluksus: Et dusjtoalett gir en helt ny følelse av velvære. Dusjtoalettet «Sela» fra Geberit med hvitt deksel.
Smart toalett: Sela dusjtoalett kommer med en rekke praktiske funksjoner. Her viser rørlegger Atle fjernkontrollen som følger med – til entusiasme for store og små.

Pusterom og behagelig atmosfære
Når Sunniva og samboeren startet samarbeidet med Comfort sin interiørekspert var de allerede ganske klar over hva de ville ha. Interiøreksperten fant løsninger som ga mye rom, og som gjorde at de fikk plass til stellebord til det nyeste tilskuddet i familien.

–  Selv om vi senere skal flytte stellebordet er vi glad for at vi endte opp med denne løsningen. Det er egentlig ganske bra for det ble bedre plass inn mot dusjen, forklarer Sunniva og smiler til minstemann som sitter trygt på armen hennes.

Det er her familiens minste ligger og følger med mens mamma tar en morgendusj. På badet er det pusterom og en behagelig atmosfære.

– Badet vårt er nesten som et spabad, uttrykker Sunniva.

Dusjen er uten dør, men skilles fra resten av rommet med en dusjvegg i herdet glass, og det sorte takdusjsettet glir elegant inn. Sluket er et designsluk, og ligger diskré helt inntil dusjveggen.

Saken fortsetter under bildet:

Pusterom: Den nye dusjløsningen gir Sunniva og familien spafølelse. Takdusjsettet «Spillo up» i sort matt er fra Fima. Designsluket «Purus Line Chess» setter virkelig prikken over i-en

Vanntett materialvalg
Rennesluket er et godt valg for de store flisene ifølge Atle Fjellvang. Atle er rørlegger hos Comfort Lier og var med å bygge drømmebadet til Sunniva.

– Når man bruker store fliser har man mindre mulighet til å bygge riktig fall, så da må man ofte kompensere med nedsenk i dusjsonen. Med et rennesluk er det lettere å få en god kurve på store fliser hvis man ikke vil ha nedsenk, som på badet til Sunniva, forklarer Atle

Atle nevner også at det ofte er tryggest å gå for samme materiale på vegg og gulv, men at det ikke nødvendigvis er et problem å blande materialer.

– Man må bare huske at på vegger hvor det er toalett, servant, dusj og vaskemaskin, må man ha materiale som er godkjent i våtsone. Hvis man skal ha flere materialer på en vegg må man ifølge våtromsnormen ha vanntett materiale en meter ut fra dusjsonen og en halv meter ut fra servanten. På vegger som er helt tørre kan man selvfølgelig gjøre hva man vil, forklarer Atle.

Atle foreslår likevel at man installerer membran på hele badet. Det er en liten ekstra kostnad, men gjør det mye tryggere. Ellers anbefaler Atle at man slipper seg løs og lar seg inspirere, slik Sunniva Ferrada gjorde med sitt bad.

Saken fortsetter under bildet:

Et bad med personlighet: Sunniva og familien har fått et unikt bad med spennende bruk av materialer – og ikke minst, et bad som står i stil til resten av boligen.

– Det er alltid så gøy å jobbe med spesielle bad. Det er spennende og utfordrende for oss håndverkere, og resultatet her har jo blitt veldig bra, avslutter Atle.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352