Små bad krever smart innredning

Optimal innredning av lite bad

0
ANNONSE

Hvordan skal vi klare å få maksimalt ut av et lite bad? En må gjøre noen valg om hva som er viktig for oss? Hva trenger vi og hva kan vi utelukke. I denne artikkelen får du mange gode tips til å gjøre et lite bad både vakkert, funksjonelt og moderne.

Selv om badet ikke er så stort som dere ønsker, har dere mange muligheter til å innrede badet så praktisk som mulig for dere, med hensyn til ønsker og behov for alle i familien.

Mange velger bort eneboligen til fordelen ved å bo sentralt i leilighet. Ofte er badene mindre i leiligheter. Dette setter virkelig kreativiteten til familien på prøve med både det praktiske, elegante og funskjonelle. Her tar Dansani utfordringen på baderommet, og kommer med mange kreative og fornuftige råd om hvordan du kan få mer plass til velvære på ganske på mindre bad.

Dansanis forskjellige serier tilbyr mange smarte og funksjonelle løsninger til innredning av små bad, så du kan være sikker på å finne en plassbesparende innredning som passer dine ønsker om design, utrykk og funksjonalitet.

De har mange løsninger som kan passe til kundens ønsker og behov. De har et stort utvalg av produkter til små bad. Her kan du tilpasse produkter som passer perfekt til et lite bad hjemme hos deg.

Tips og triksfå plass til oppbevaringvelg den optimale dusjløsningen

Smarte tips og triks
Å velge riktig servant er avgjørende når du har lite spillerom. Den skal ta liten plass i rommet, og samtidig være funksjonell, pen og lett å vedlikeholde. Hvis du som her velger en smal servant som er dyp, får du plass til å vaske hendene grundig. Når du velger servantskap er det smart å utnytte veggplassen under servanten, og ikke et som kun skjuler vannlåsen. Bare 30 cm ekstra gir plass til oppbevaring av forskjellige ting du gjerne vil ha på badet.

Saken fortsetter under bildet

Hos Dansani har vi flere ulike servanter med smal dybde. Dette er både relevant på små bad, men også i lange smale rom.

Se smale servanter

Optimal innredning i skuffer og skap
Skal man utnytte hver lille krok og slippe rot på et lite bad er det viktig å innrede skuffer og skap så smart som mulig. Bruk Dansanis rom delere og små kassetter i massivt tre til å inndele skuffer og skap i mindre i rom. Du kan gjerne lage dine egne eller lete etter de helt riktige, men husk å velge noen som er enkle å rengjøre og som kan brukes i det fuktige miljøet det gjerne er på et bad. Bruk sklisikre gummimatter i skuffene. De sørger for at tingene blir hvor de skal. Også når du åpner og lukker skuffene litt for hardt.

Se innredning av skuffer og skap

Saken fortsetter under bildet

Flere speil på badet gjør at et lite bad rent optisk virker større.
Velg gjerne overskap med speildør eller kanskje enda et speilskap med lys, og til ekstra oppbevaring. Velger du figurspeil får du begge deler i ett speil, du får både «større» bad og har samtidig mulighet for å se deg selv i full figur før du er ute av døren.

Saken fortsetter under bildet

Se speilskapSe figurspeil

Sett opp en hylle mellom speil og vask
Trenger du mer plass til småting, kan du sette opp en eller flere hyller, gjerne i forskjellige lengder mellom speilet og vasken. Vær oppmerksom på at hyllen skal tåle den fuktige luften på badet.

Saken fortsetter under bildet

Se hyller

Utnytt plassen med overskap og få mer plass
Bryt med tradisjonelle mønstre og plasser dine skap der det finnes plass. Plassen over toalettet kan være et fint sted, men blir ikke så ofte brukt. Velger du et overskap med liten dybde får du mye skapplass- uten å risikere å slå hodet i det når du reiser deg fra toalettet. Med en asymmetrisk plassering som her, skaper du samtidig en visuell enkelhet i uttrykket når du innreder et lite bad.

Saken fortsetter under bildet

Se overskap

Få mer plass ved å bruke ledig plass på veggene
Med et ekstra høyt servantskap kan du utnytte veggplassen under vasken og skape ekstra oppbevaring til håndklær og vaskemidler som du vanligvis ikke får plass i de lavere skuffene. Har du et langt og smalt bad kan du velge en kortere vask og utnytte veggplassen med et høyskap for ekstra oppbevaring. Har du et veldig lite bad kan du sette to overskap over hverandre, så skapene ikke fyller så mye ut i rommet.

Se høye servantskapSe høy- og overskap

Saken fortsette under bildene

Du kan få ekstra plass i speilskap

Velger du et speilskap i stedet for speil, kan du oppbevare alle småtingene du ofte bruker i speilskapet. Innredningen i speilskapene fra Dansani er gjennomtenkte, og små detaljer som magnetskinner til saks, fil, pinsett, dobbeltsidige speildører, forstørrelsesspeil, innvendig lys og stikkontakt til elektriske apparater øker komforten på et lite bad.

Saken fortsetter under bildene

Du får alltid plass til en dusj

God plass i dusjen betyr mye for opplevelsen av velvære på badet. Det finnes flere forskjellige løsninger hvor dørene skyves inn til veggene når dusjen ikke er i bruk. Med disse løsningene slipper du valget mellom å innskrenke dusjopplevelsen eller å leve med at dusjen tar opp så mye plass, også når du ikke bruker den.

Saken fortsetter under bildene

På små bad er det som regel nødvendig å plassere dusj og skap tett på hverandre. For å unngå fuktskader på skapene må disse skjermes for vann. Her er en løsning med en fast dusjvegg med åpning til dusjområdet eller en nisjedør med fast sidepanel veldig praktisk og sikkert. Den sistnevnte løsningen beskytter sidepanelet på møblene, samtidig som det gir mulighet for en helt lukket dusj med dør.

Med avskjerming på badekaret slipper du vått gulv.
Det er ikke pent med kalkflekker på speil og møbler, og et vått gulv er ofte resultatet når man må dusje i badekaret på et lite bad. Med en lett og elegant avskjerming til resten av badet, kan det skyves inn foran dusj og armatur, slipper du begge deler.

Se badekarvegg

Kilde: Dansani

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352