Et bad med spafølelse

Totalrenovering ga drømmeresultatet med mikrosement

0
ANNONSE

Da det var på tide å pusse opp badet, gikk June og Bern for en totalrenovering. Resultatet ble et moderne og stilig bad med mikrosement som gir følelse av velvære.

Saken fortsetter under bildet:

Her bor June og Bern

– Vi hadde bodd her i 20 år og ikke gjort noe med badet, så det var virkelig på tide med en oppussing, forteller June.

Hun forteller at hun og Bern ikke hadde et detaljert bilde av hva de ønsket seg når de begynte å planlegge det nye badet. Men de var enige om at de ville skape et rom hvor man ønsker å oppholde seg, og hvor man virkelig kunne koble av.

– Vi hadde noen kriterier til ting vi ønsket oss. Men det har jo vært en rivende utvikling på dette området de siste årene, og vi hadde heller ingen kunnskap om for eksempel krav til bad. Derfor var vi helt avhengige av å få gode råd fra profesjonelle om hva som faktisk er mulig, sier hun.

De tok kontakt med Bademiljø i Haugesund, og fikk gode tips av både prosjektleder og baderomdesigner. Da de fikk tilsendt en plantegning på nytt bad, ble det full treff.

– Det var virkelig helt perfekt. Skissen viste et bad som var akkurat slik vi ønsket oss, selv om vi kanskje ikke hadde vært bevisste på alle detaljene selv, forteller June.

Et sted for velvære
Lune farger i matchende nyanser dekker hele badet fra gulv til tak. Nøye utvalgt interiør og gjennomførte detaljer binder rommet sammen. Prosjektleder Morten Sollesnes i Rørlegger Geir Sirnes AS forteller at han raskt forsto hvilken atmosfære paret ønsket seg.

Saken fortsetter under bildet:

Prosjektleder Morten Sollesnes fra Rørlegger Geir Sirnes

– De var klare på at de ønsket et sted de kunne slappe av og nyte, så vi gikk inn for å gi badet en eksklusiv spafølelse. Vi har blant annet brukt pendellampe i taket og LED-lys i dusjen som kan dimmes, for å unngå skarpe spotter, sier han.

For å få til den rette stemningen var det viktig å velge materialer, farger, interiør og detaljer som passet sammen.

– Man kan bygge et bad med kun det nødvendige, som en dusj, et toalett og en vask. Eller man kan gå «all in» for å skape drømmebadet, som man har gjort her. Da er kombinasjonen av materialer, farger og hver minste detalj viktig. Her har vi valgt materialer og produkter fra øverste hylle, sier Morten.

Saken fortsetter under bildet:

Tenk belysning på badet! June og Bern har valgt ulike typer belysning på badet for å skape den rette stemningen.

Totalrenovering ga drømmeresultat med mikrosement
For å skape det nye drømmebadet, måtte det gamle badet gjennom en totalrenovering. Det opprinnelige rommet har blitt utvidet til nesten dobbel størrelse, og det enkle dusjkabinettet er erstattet med en stor dusj med sittebenk bak en stilren glassvegg som strekker seg fra gulv til tak. Det gamle toalettet er byttet ut med et moderne dusjtoalett fra Geberit, og har fått en helt ny plass. I tillegg er badet utstyrt med et badekar og servant med kraner innebygd i veggen.

Saken fortsetter under bildene:

Det nye badet har et frittstående badekar med innebygd nisje i mikrosement og gjennomgående sorte detaljer | Tapwell BOX026 badekarbatteri i sort matt.
Fra dusjkabinett til dusjnisje med sittebenk i mikrosement, innebygd dusjhylle og dusjsystem | Tapwell BOX7268 innebygd dusjbatteri med hånddusj og takdusj i sort matt | Purus Line Chess designsluk i sort
Gjennomtenkte detaljer! Visste du at en rekke dusjvegger kan tilpasses både på mål og med tanke på utskjæringer? Hos June og Bern er dusjveggen med sorte profiler tilpasset sittebenken i dusjnisjen.

– Dette var et omfattende prosjekt hvor badet har gjennomgått en komplett modernisering. Vasken er det eneste som står på samme plass, sier Morten.

Ettersom gulvet er laget av mikrosement som må legges i 8–10 operasjoner, tok oppussingen litt lenger tid enn vanlig.

– Vi hadde ikke lyst til å bruke fliser, og hadde hørt mye positivt om mikrosement, forteller June.

– Vi søkte litt på nettet og forhørte oss med Bademiljø, og fant ut at dette var et veldig godt alternativ. Derfor tok oppussingen litt lenger tid enn planlagt, men utover det gikk det som smurt. De var så utrolig flinke, sier hun.

– Det er viktig å planlegge godt og tenke gjennom alle utfordringer som kan komme. Vi måtte for eksempel bestille flere deler av innredningen fra Italia før badet var ferdig, for at det skulle komme tidsnok. Da må man passe på å være nøye med målingen. Så lenge man beholder troen på den løsningen man har valgt, ordner alt seg, sier Morten.

Saken fortsetter under bildet:

Mørk skjønnhet fra Italia! Lime 2.0 baderomsmøbel i fargen Cacao Orinoco med stort, heldekkende speil fra Azzurra. | Tapwell BOX008 innebygd servantbatteri i sort matt. | Bak møbel: Jotun våtromssystem og fargen Daydream.

Godt samarbeid
Hvis man skal i gang med omfattende oppgraderinger av badet, anbefaler både Morten og June å bruke litt tid på planleggingen. I tillegg er det viktig med god kommunikasjon, både mellom de ulike leverandørene og med kunden.

– June og Bern var veldig fine å jobbe med, for de var klare på hva de ønsket seg samtidig som de var veldig samarbeidsvillige og interesserte. Det er veldig gøy når man får så god kjemi med kunden, sier Morten.

June er også strålende fornøyd med samarbeidet, og med resultatet av det nye badet.

– Jeg er veldig fornøyd med den nye dusjløsningen, og spesielt at det er skjulte rør. Jeg liker også veldig godt at kranene på både badekaret og vasken er festet til veggen. Dusjtoalettet har også vært en positiv overraskelse, for jeg var ikke kjent med denne typen toaletter. Dette er ting vi ikke hadde kommet på å gjøre selv, sier hun.

Saken fortsetter under bildet:

Med velvære i fokus! June og Bern har valgt Geberit AquaClean Mera Comfort dusjtoalett med en rekke dusjfunksjoner og praktisk orienteringslys.

– Det er nok lurt å ha en god idé om hva man vil, men samtidig være åpen for forslag fra profesjonelle. Det er mange lover og regler man må følge, og det kan være spesielle ting å ta hensyn til med akkurat det badet. I tillegg gjør erfaringen og kunnskapen de har at de legger merke til mange små ting, og kommer med løsninger og ideer man ikke tenker på selv, sier hun.

Saken fortsetter under bildet:

Alle blandebatteriene på badet er innebygd og i overflaten sort matt, noe som skaper et fint og eksklusivt helhetsinntrykk.

Saken fortsetter under bildet:

Spa og velvære! Nyt en varm dusj med dempet belysning. Med LED-lys i dusjen, som kan dimmes, slipper en skarpe spotter.

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Drømmebadet ble pusset opp av: Bademiljø Rørlegger Geir Sirnes AS

Kilde: Bademiljø

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352