Smart oppvarming av vann med OSO Charge

Smart styring med OSO Charge

0
ANNONSE

Med økte strømpriser og utfordringer i strømnettet, er vi nødt til å varme opp vannet på en mer energieffektiv måte. OSO Charge bidrar til redusert energikostnad og økt fleksibilitet.

Nøkkelen til en bærekraftig fremtid

Nyhet, OSO Charge R2 StyringsenhetSmart styringsenhet for varmtvannsberedere som automatisk styrer oppvarmingen av varmtvann til tider på døgnet hvor strømprisen er lavest.

OSO har levert varmtvannsberedere og komfort til millioner av nordmenn i over 90 år, og har nå utviklet en styringsenhet for beredere. OSO Charge er en smart styringsenhet som kobles til berederen og gir deg full kontroll over strøm- og varmtvannsforbruket ditt.

Strømprisene varierer ofte mye i løpet av et døgn, og påvirkes blant annet av hvor stor belastning det er på strømnettet. OSO Charge passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris. Du har dermed mulighet til å redusere strømregningen, uten at det går på bekostning av komfort og velvære.

— Dette er en enhet for smartstyring av varmtvannsberedere. Produktet er svært tilpasningsdyktig for fremtidige endringer i strømnettet og er etterspurt av forbrukerne, forteller salgssjef i OSO Energy, Kim Arild Tandberg.

Smart styring med OSO Charge
Som en del av OSO Charge er det blitt utviklet en enkel mobil-app som gir deg full kontroll over forbruket og innsikt i hvordan det er mulig å spare energi.

Appen OSO inCharge har en rekke smarte funksjoner som gir deg mulighet til å overvåke og styre ulike funksjoner enkelt via mobilen; innheter daglig spotpriser fra Nord Pool, viser hvor mye varmtvann du har tilgjengelig samt muligheten å sette berederen i «dvalemodus».

— Dvalemodus kan for eksempel brukes når du er på ferie. Da sparer man energi samtidig som sikkerhetsfunksjoner mot bakterievekst blir ivaretatt. Oppvarmingen starter automatisk igjen ett døgn før du kommer hjem igjen, forteller Tandberg.

Saken fortsetter under bildet:

FREMTIDENS BEREDERLØSNING: OSO inCharge kan lastes ned i Apple Store eller Google Play. Den gir deg mulighet til å styre oppvarmingen av varmtvann til tider av døgnet med lavest strømpris.

Flere gode grunner til å installere OSO Charge:
• Prisoptimalisering: Automatisk prisoptimalisering integrert mot Nord Pool spot, slik at vannet varmes opp når strømprisen er lav.
• Dvalemodus når du ikke er hjemme: Fortell berederen din når du skal være borte, så sørger den for å bruke minst mulig strøm i denne perioden.
• Oversikt over vannforbruket: Se hvor mange liter med varmtvann som er tilgjengelig og hvor mange dusjer eller bad dette vil gi. Du får også oversikt over vannforbruket de siste syv dagene.
• Enkel styring og oversikt via mobil-app
• Sikkerhet: Det er flere lag med sikkerhet, både i maskinvare og programvare. Legionellabeskyttelse og frostsikring er bygget inn.

Hvilke varmtvannsberedere støttes
OSO Carge er en styringsenhet, eller IoT-kontroller, laget for montering sammen med OSO SAGA S og SAGA Xpress varmtvannsberedere. Det er viktig å merke seg at det er en temperatursensor som skal monteres i selve berederen, og at det er viktig å kjøpe en temperatursensor som passer til størrelsen på berederen.

Det er også slik at det er mulig å ettermontere OSO Charge på beredere produsert etter 29.09.2017. Du trenger dermed ikke å kjøpe en ny bereder hvis du allerede har en OSO varmtvannsbereder av nyere dato.

For en enkel oversikt over spesifikasjoner, funksjoner og støttede varmtvannsberedere, bla i brosjyren om OSO Charge.

Støtte fra Enova til smartbereder
Ved å installere OSO Charge og energieffektive beredere kan man få støtte fra Enova på inntil 5 000 kroner. Les mer om støtteordningen for smart varmtvannsbereder på Enova sine sider.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352