Dusj som passer ditt bad

Hvilken dusjløsning passer til ditt bad?

0
ANNONSE

Hvilken dusj passer til badet ditt og hva bør du tenke på når du skal bytte dusj? Vi spurte rørleggeren om råd.
Mange ønsker å oppgradere badet sitt steg-for-steg. Bytte ut servantkran, toalett og dusj i etapper, slik at det både blir pent og overkommelig for lommeboken.

I dag er det nærmest utallige dusjvarianter og løsninger å velge mellom. Fra enkle og rimelige til avanserte og luksuriøse dusjkabinett, single og doble dusjer, til løsninger for badekar med dusj og spesialtilpasset dusj for skråtak og loft. Fastmontert dusjvegg, foldedører, runde dusjdører, dusjvegger, dusjhjørne og dusjnisje. Valget er ditt!

Rørleggermester Andreas Åsheim ved Comfort i Alta har noen råd på veien.

– Hvis du skal bytte dusj, se på hvilke løsninger som er der i dag og hva som er grunnen til at den er der? Har du dusjkabinett, kan det være fordi badet ditt ikke er tett, eller at forrige eier var usikker på om det er tett, sier han.

Saken fortsetter under bildet

STORE BAD: Er du å heldig å ha et stort og romslig bad, kan du la dusjen få hovedrollen som baderomsmøbel. Som dette Macro design Grace dusjhjørnet.

Hva tåler badet ditt?
Undersøk hva som er gjennomførbart på badet ditt, med tanke på plass, utforming og tetthet. Tidlig i prosessen er det lurt å få en rørlegger på befaring.

– Sammen med rørleggeren kan dere se på veggens bæreevne dersom du skal montere dusjvegger. Dere kan se på løsninger for vannbatteri og dusjkran, eller om dere må gjøre justeringer dersom man tar ut et gammelt badekar og setter inn en dusj, sier Andreas.

Rørleggeren hjelper deg å vurdere badets totale tilstand. Noen ganger vil bytte av dusj føre til en større oppgradering, fordi dere oppdager at det er nødvendig. Andre ganger kan det å bytte dusjvegger være en enkel sak – med stor effekt.

– I tillegg kan rørleggeren gi gode tips om hva som kan fungere godt på akkurat ditt bad. Vi har sett smarte løsninger i mange hundre forskjellige hjem, sier Andreas smilende.

Saken fortsetter under bildet

SMART HJØRNE: Et dusjhjørne hvor du kan svinge inn dørene, gir bedre romfølelse. Til høyre ser du rette dusjvegger fra Element og til venstre en fastfelt dusjvegg fra Element.

Hva med skråtak?
I hus og leiligheter med skråtak, er det mange som lurer på mulighetene for å sette inn en liten dusj. Comfort skråkutter og tilpasser dusjvegger til akkurat ditt bad. Men det er et par ting du må ha med i betraktningen.

– Dusj ved skråtak kan være utrolig fint, men den største utfordringen er om taket er for lavt. Det viktige er å få fukten ut av rommet, slik at den ikke skader våtromsmalingen i taket. Har du gjort en vurdering sammen med rørlegger om at dette er mulig, leverer vi glass på alle mål, sier Andreas.

Saken fortsetter under bildet

MODERNE UTRYKK: Rette vinkler og gulldetaljer fra INR eller runde former fra VikingBad? Valget er ditt.

Hvilken stil vil du ha?
Aldri før har det være så mye pent å velge mellom når det kommer til baderomsløsninger. Fra gullforgylte løveføtter til sort minimalisme, fra runde organiske former til rene linjer. Løsninger til store bad og til små bad.

Når du har valgt hvilken dusj du vil ha på ditt nye, fine bad, er det lurt å la en kyndig person stå for monteringen.

Snakk med en av våre fagarbeidere i butikk, så hjelper vi deg på veien mot drømmebadet! Din nærmeste Comfort-butikk finner du her.

Kilde: Comfort

ANNONSE

Warning: A non-numeric value encountered in /home/dittbaduser/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352